Inspiratie

Okergeel: de meest populaire en positieve interieur kleur van het moment

Stijl & Interieur / 01 augustus /
Geel in een interieur, er is een beetje lef voor nodig en niet iedereen is direct fan. Té veel, té vrolijk, té zomers… Er zijn minstens 50 tinten geel, maar er is één tint die super mooi en tijdloos is en nu razend populair: okergeel. Een warme kleur, die op heel veel manieren toe te passen is in het interieur.

Geel in een interieur, er is een beetje lef voor nodig en niet iedereen is direct fan. Té veel, té vrolijk, té zomers… Er zijn minstens 50 tinten geel, maar er is één tint die super mooi en tijdloos is en nu razend populair: okergeel. Een warme kleur, die op heel veel manieren toe te passen is in het interieur. Het is bovendien een kleur die in elk seizoen past. Of het nou herfst, winter, lente of zomer is, okergeel straalt altijd!

50 tinten okergeel

Okergeel is er in verschillende tinten. De officiële RAL-kleur die ook echt de naam ‘okergeel’ heeft, is de RAL-kleur 1024. Een mooi alternatief en kleur van 2019 is Spiced Honey.
Iedere variant van okergeel is een aardekleur. Aardekleuren worden ervaren als warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan klei-geel, zand-grijs of terracotta-rood. Aardekleuren zorgen voor rust en sereniteit.

Spiced Honey 2019 Flexa

Ideaal te combineren

Okergeel past bij ontzettend veel kleuren. Combineer het met donkerblauw en er ontstaat een klassiek, chique geheel. Een mooie groene kleur zorgt juist voor diepte en elegantie. Op de foto bij dit artikel zie je met welke kleuren okergeel nog meer combineert.

Geel in een vloerkleed

Oosterse vloerkleden bevatten vaak geeltinten. Het zijn niet voor niets sfeermakers in uw interieur! Het Modern Art Painting vloerkleed bevat nog veel meer warme kleuren, maar combineert toch echt perfect met deze stoel. Dit handgeknoopte vloerkleed is gemaakt in Pakistan. De moderne kleuren en patronen in combinatie met de al eeuwenoude kunst van het tapijtknopen maken dit vloerkleed zo speciaal. De plantaardige verfstoffen maken dat de kleuren niet fel zijn, maar juist ingetogen en warm. Dit zorgt ervoor dat het een ideaal vloerkleed is om kleur toe te voegen aan het interieur zonder dat het vloerkleed een enorme aandachtstrekker wordt. Het Modern Art painting vloerkleed zal dienen als ideale verbinder tussen de al bestaande kleuren in uw interieur.

Modern Art Painting met okergeel

Bent u toe aan kleur in huis? In dit artikel geven wij nog meer tips om de kleur geel toe te passen in uw interieur. Uiteraard voorzien wij u ook graag van persoonlijk advies. Graag tot ziens!

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens