Onderhoud

Verleng de levensduur van het vloerkleed

Allereerst willen wij u feliciteren met de aankoop van uw vloerkleed! Hieronder volgen enkele algemene tips om uw handgeknoopte vloerkleed te onderhouden en hiermee de levensduur van het vloerkleed te verlengen.

Pluisvorming

Het is normaal dat een handgeknoopt vloerkleed in het begin pluist, tijdens het knoopproces wordt de top van het vloerkleed geschoren en laat de afgeschoren wol gedeeltelijk los bij het eerste gebruik. Tevens komen er bij een nieuw vloerkleed soms wol draden te voorschijn die men bij het scheren over het hoofd heeft gezien. Deze kunt u met een schaar eenvoudig op poolhoogte afknippen. Handgeknoopte vloerkleden zijn verder zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk waardoor u het vloerkleed enige malen per week met de vlakke zuigmond van uw stofzuiger kunt stofzuigen.

 

De vonk die overslaat

Vloerkleden van zuiver scheerwol raken in tegenstelling tot vloerkleden van mindere kwaliteit onder normale omstandigheden niet elektrostatisch geladen. Vuildeeltjes worden dan ook niet door de wol magnetisch aangetrokken en vastgehouden. Hierdoor zijn onze vloerkleden eenvoudig schoon te houden.

Veelvoorkomende vlekken

Door de uitzonderlijke kwaliteit van onze vloerkleden zijn vlekken goed te behandelen. Moddervlekken kunt u op laten drogen en wanneer droog, de modder met een stevige borstel van het vloerkleed vegen. Bij vlekken die oplosbaar zijn in water, is snel handelen belangrijk. Schep eerst met een lepel zoveel mogelijk van de gemorste substantie op. Maak de vlek vochtig met handwarm water en leg op de vlek een vochtige katoenen doek of een stuk keukenrol papier. Bij het behandelen van vlekken altijd van buiten naar binnen werken en niet wrijven, alleen licht deppen is voldoende. Deze behandeling een aantal keren herhalen (de katoenen doek wel steeds uitspoelen) totdat de doek geen gemorste substantie meer opneemt. De vochtige plek gewoon laten drogen en even ontzien door er niet op te lopen.

Hardnekkige vlekken verwijderen

De meest voorkomende vlekken in huishoudelijk gebruik zijn in water oplosbaar. Mocht u onverhoopt een hardnekkige vlek willen verwijderen kunt een fijnwasmiddel gebruiken met daarin: een liter lauw water, een theelepel wasmiddel, en een theelepel azijn. Bij vetvlekken kunt u een biologisch reinigingsmiddel gebruiken zoals groene zeep of ossengalzeep. Nooit wasbenzine of andere chemische verdunners gebruiken! Rode wijn, koffie- en theevlekken opdeppen en met bruisend bronwater verdunnen. Gebruik geen zout, dit bespoedigt alleen het droogproces.

Werkt u met een vlekkenspray, lees dan voor gebruik altijd de bijsluiter. Nooit rechtstreeks op het tapijt spuiten maar behandelen via een licht vochtige doek. Laat uw vloerkleed nooit chemisch reinigen! Hierdoor verliest de wol het natuurlijke lanoline (wolvet) en komen vlekken en vuil eerder terug.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Instructievideo plaatsen anti-slip ondertapijt

In onderstaande video kunt u een instructie vinden om het anti-slip ondertapijt zo goed mogelijk onder uw vloerkleed te leggen. Heeft u na het bekijken van de instructievideo toch hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens