Op zoek naar een vloerkleed voor op een houten vloer?

Vloerkleed op houten vloer

Niets is zo authentiek als een echte houten vloer. Mooie planken waar de herinneringen gemaakt in het huis letterlijk in zijn gaan leven. Het kan wat piepen en kraken, maar dat is toch juist wat het charmant maakt? Hoe mooi de houten vloer ook is, een vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken. Wij geven in dit artikel antwoord op de veelgestelde vraag: welk vloerkleed past het beste bij een houten vloer?

Wol & hout

De natuurlijke verfkleuren van de wol passen vaak prachtig bij een houten vloer. Een vloerkleed combineert dan ook vrij snel goed. Probeer wel op te letten dat het geheel niet te geel wordt. Dit ligt uiteraard ook aan de meubels en verdere inrichting die zich in de buurt van het vloerkleed bevinden en eventuele bewerking van de vloer. Beschikt u over een plank of stukje van de vloer? Neem dit dan zeker mee als u onze showroom bezoekt.

Silk dream vloerkleed detail op houten vloer

Voorkom uitglijders

Een vloerkleed los op een houten vloer leggen raden wij ten zeerste af. Dat wordt een groot glij spektakel. Leg altijd een anti-slip tapijt onder het vloerkleed en op de houten vloer.
Een anti-slip ondertapijt zorgt er in eerste instantie voor dat uw vloerkleed niet wegschuift en biedt extra comfort en een langere levensduur. Ook is het anti-slip ondertapijt gemakkelijk op maat te knippen als u een afwijkende maat vloerkleed heeft aangeschaft. Het anti-slip ondertapijt laat geen sporen of beschadigingen op de vloer na en is geschikt voor vloerverwarming.

Vloerkleed op een houten vloer met vloerverwarming

Geniet u van heerlijke warme planken door vloerverwarming in de houten vloer? Ook dan is het mogelijk om een tapijt neer te leggen. Hiervoor geldt hetzelfde als voor andere vloeren met vloerverwarming, wij verwijzen u dan ook graag door naar het volgende artikel waar wij hier meer over vertellen.

Op zoek naar persoonlijk advies?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u graag verder.

    Uw naam*

    Uw e-mail*

    Uw bericht