Inspiratie

Welk vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming?

Tips / 09 december /

Wij hebben goed nieuws: al onze handgeknoopte vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming! Dit komt door het gebruik van natuurlijke materialen en doordat de warme lucht tussen alle knoopjes door kan. Er zijn geen kunstmatige vezels gebruikt in onze vloerkleden en deze zijn dus uitermate geschikt voor uw heerlijk verwarmde vloer. Het anti-slip ondertapijt dat wij verkopen is ook geschikt voor vloerverwarming. Dit raden wij altijd aan en zeker op een vloer met vloerverwarming, want deze zijn vaak nog iets gladder dan andere vloeren.

Is het niet zonde van de vloerverwarming?

Ook dat krijgen wij nog wel eens te horen. Vloerverwarming is een comfortabele manier om uw huis te verwarmen, maar maakt het uw huis ook knus en de inrichting compleet? Liefhebbers van vloerverwarming zijn vaak ook fan van warmte in hun interieur. Zij kiezen voor warme kleuren, natuurlijke materialen in meubels en branden kaarsen voor de sfeer. Een warme vloer is nog altijd een kale, kille vloer en dat zien wij bij de Vloerkledenspecialist niet graag.

Kies voor natuurlijke materialen

Helaas horen wij nog te vaak ervaringsverhalen van klanten die in eerste instantie hadden gekozen voor een goedkopere optie, namelijk een vloerkleed gemaakt van kunstmatige materialen. De gevolgen daarvan kunnen desastreus zijn, waardoor er een gevalletje: goedkoop is duurkoop ontstaat. Een eenvoudige vergelijking die wij maken om dit uit te leggen: wat gebeurt er als je iets van plastic te dicht bij een hittebron legt?

In het geval van een synthetisch vloerkleed op een vloer met vloerverwarming kan dit er voor zorgen dat het vloerkleed zorgt voor ernstige verkleuring op de vloer. Indien er ook nog eens ongeschikt anti-slip ondertapijt is gebruikt, kan dit zorgen voor gesmolten & verkruimeld materiaal wat haast niet van de vloer verwijderd kan worden.

Kies niet voor een vloerkleed met een gelijmde rug

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het is belangrijk om bij vloerverwarming enkele natuurlijke materialen te gebruiken. Een vloerkleed met een gelijmde rug bevat synthetische materialen en laat daarnaast geen warme lucht door. Een absolute no go dus in combinatie met een heerlijk warme vloer.

Statisch geladen

En dan nog een laatste argument waarom je liever voor een vloerkleed gemaakt van wol kiest in combinatie met vloerverwarming: dit voorkomt het statische effect. De vonk die overslaat is leuk met een geliefde, maar niet bij het vastgrijpen van de deurklink!

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens

Onze geliefde inruilactie is weer van start gegaan. Tijdens de actieperiode geven wij tot wel 25% inruilkorting op uw nieuwe vloerkleed. Het goede nieuws is dat u sowieso 10% korting krijgt, ook als er niets in te ruilen valt. De actie is van toepassing op onze voorraad vloerkleden. Wij zien u graag verschijnen in onze winkel in IJsselstein. Doe hier alvast inspiratie op.