Inspiratie

Welk vloerkleed is geschikt voor onder de eettafel?

Tips / 15 maart /

Waarschijnlijk is de eethoek niet de eerste plek waar u aan denkt om een vloerkleed neer te leggen. Maar geloof ons, zo gek is die plek nog niet. Een vloerkleed onder de eettafel kan zelfs waanzinnig mooi staan en brengt enkele voordelen met zich mee.

Deze vloerkleden zijn NIET geschikt voor onder de eettafel

Eigenlijk zijn heel veel tapijten geschikt voor de eethoek. Er zijn enkele uitzonderingen, want u wilt uiteraard niet dat het een groot schuiffestijn op tafel wordt doordat het kleed de tafel laat balanceren:

  • Hoogpolige vloerkleden
  • Berbers
  • Kleden met een bepaalde structuur zoals de Firenze en Marble
  • Kelims zijn geweven en dun, waardoor deze juist gaat opstropen.

Wollen & geknoopte vloerkleden

Wol is een materiaal wat eigenlijk in al onze tapijten gebruikt wordt, het is duurzaam, mooi en eenvoudig te reinigen. Een kleinkind wat na de maaltijd veranderd is in een rood spaghettimonster kan ook nog wel eens voor vlekken zorgen. Met een wollen vloerkleed krijgt u dit snel weer schoon. Lees hiervoor ook onze schoonmaaktips.

Onderhoud

Geluidsdemper

Organiseert u graag gezellige etentjes waarbij uitgebreid getafeld wordt? Een vloerkleed onder de eettafel werkt geluiddempend. Zo kunt u lachen en kletsen tot in de late uren, zonder overlast te bezorgen aan de buren.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens