Welk vloerkleed is geschikt voor onder de eettafel?

Vloerkleed onder eettafel

Waarschijnlijk is de eethoek niet de eerste plek waar u aan denkt om een vloerkleed neer te leggen. Maar geloof ons, zo gek is die plek nog niet. Een vloerkleed onder de eettafel kan zelfs waanzinnig mooi staan en brengt enkele voordelen met zich mee. Deze vloerkleden zijn geschikt voor onder de eettafel.

Veel wel, enkele niet

Eigenlijk zijn heel veel tapijten geschikt voor de eethoek. Er zijn enkele uitzonderingen, want u wilt uiteraard niet dat het een groot schuiffestijn op tafel wordt doordat het kleed de tafel laat balanceren:

  • Hoogpolige vloerkleden
  • Berbers
  • Kleden met een bepaalde structuur zoals de Firenze en Marble
  • Kelims zijn geweven en dun, waardoor deze juist gaat opstropen.

Wollen & geknoopte vloerkleden

Wol is een materiaal wat eigenlijk in al onze tapijten gebruikt wordt, het is duurzaam, mooi en eenvoudig te reinigen. Een kleinkind wat na de maaltijd veranderd is in een rood spaghettimonster kan ook nog wel eens voor vlekken zorgen. Met een wollen vloerkleed krijgt u dit snel weer schoon. Lees hiervoor ook deze schoonmaaktips.

Zo groot moet het kleed zijn

Een beetje rekening houden met de verhoudingen is essentieel. Heeft u een hele lange eettafel, dan mag daar natuurlijk ook een extra groot kleed onder komen te liggen. Wanneer het kleed maar net tot de tafelrand reikt, valt het patroon op het kleed nauwelijks op. En dat is zonde! Zorg ervoor dat het kleed minimaal 70 cm langer en breder is dan de tafel, zodat de stoelpoten bij het verschuiven niet op de randen van het tapijt staan. Omdat het midden van het vloerkleed door de tafel wordt bedekt, is het design van de zijkanten extra belangrijk.

Geluidsdemper

Organiseert u graag gezellige etentjes waarbij uitgebreid getafeld wordt? Een vloerkleed onder de eettafel werkt geluiddempend. Zo kunt u lachen en kletsen tot in de late uren, zonder overlast te bezorgen aan de buren.

Kies voor rond

Ronde vormen Brokking en Harvink

Een ronde eettafel neemt minder ruimte in dan een rechte tafel, zonder in te hoeven leveren op het aantal zitplekken. Het is ook heel gezellig, want u kunt alle gasten aankijken tijdens het eten. Op de foto ziet u de ronde eettafel genaamd Fier van Harvink. Om de tafel staan stoelen van het type Fay, ook van Harvink. Met een rond vloerkleed versterkt u het effect van een ronde eettafel, zoals u kunt zien op de foto. Denk bij een ronde tafel ook eens aan bijzettafeltjes in de zithoek. Speel met verschillende soorten en hoogten voor een verrassend speels effect in uw interieur.