Welk vloerkleed is geschikt voor onder de eettafel?

Waarschijnlijk is de eethoek niet de eerste plek waar u aan denkt om een vloerkleed neer te leggen. Maar geloof ons, zo gek is die plek nog niet. Een vloerkleed onder de eettafel kan zelfs waanzinnig mooi staan en brengt enkele voordelen met zich mee. Deze vloerkleden zijn geschikt voor onder de eettafel.

Veel wel, enkele niet

Eigenlijk zijn heel veel tapijten geschikt voor de eethoek. Er zijn enkele uitzonderingen, want u wilt uiteraard niet dat het een groot schuiffestijn op tafel wordt doordat het kleed de tafel laat balanceren:

  • Hoogpolige vloerkleden
  • Berbers
  • Kleden met een bepaalde structuur zoals de Firenze en Marble
  • Kelims zijn geweven en dun, waardoor deze juist gaat opstropen.

Wollen & geknoopte vloerkleden

Wol is een materiaal wat eigenlijk in al onze tapijten gebruikt wordt, het is duurzaam, mooi en eenvoudig te reinigen. Een kleinkind wat na de maaltijd veranderd is in een rood spaghettimonster kan ook nog wel eens voor vlekken zorgen. Met een wollen vloerkleed krijgt u dit snel weer schoon. Lees hiervoor ook deze schoonmaaktips.

Vloerkleed onder eettafel Abstract Urban Papyrus vloerkleed

Op de foto ziet u het Abstract Urban Papyrus vloerkleed is een onmogelijk mooie combinatie van zowel design als Art Deco. Het papyrus blad staat in zowel de Art Deco als de Art Nouveau periode hoog in het vaandel, maar in een abstract design gaat het papyrus blad dus ook prima mee. Diep zwart met warm ivoor vormen de basis van het vloerkleed, het warme blauwe fungeert als contrastkleur om zo de vervaagde papyrusbladeren wat meer body te geven. Dit Abstract Urban Papyrus vloerkleed is in het bijzonder erg mooi op een beton(look) vloer! Bekijk hier meer foto’s.

Zo groot moet het kleed zijn

Een beetje rekening houden met de verhoudingen is essentieel. Heeft u een hele lange eettafel, dan mag daar natuurlijk ook een extra groot kleed onder komen te liggen. Wanneer het kleed maar net tot de tafelrand reikt, valt het patroon op het kleed nauwelijks op. En dat is zonde! Zorg ervoor dat het kleed minimaal 70 cm langer en breder is dan de tafel, zodat de stoelpoten bij het verschuiven niet op de randen van het tapijt staan. Omdat het midden van het vloerkleed door de tafel wordt bedekt, is het design van de zijkanten extra belangrijk.

Shalimar Flower handgeknoopt vloerkleed onder eettafel

De Shalimar Flower, wat een vloerkleed! De warme herfstkleuren die bladeren zo mooi maken in dat jaargetijde in combinatie met het frisse lichtblauw maakt dit vloerkleed tot een van onze meest bijzondere vloerkleden ooit.
Alleen al de ontwikkeling van de lichtblauwe kleur in het vloerkleed heeft al een half jaar geduurd wat het vloerkleed tot een waar juweel op de vloer maakt. Het vraagt om zo’n specialistische knooptechniek dat er slechts één knoper is die dit dessin kan knopen. Het heeft dan ook even geduurd voordat wij dit vloerkleed in enkele afmetingen hebben mogen ontvangen. Per afmeting hebben wij slechts één stuk op voorraad, zodat het een bijzonder en uniek vloerkleed in zijn soort blijft. Bekijk hier meer foto’s.

Geluidsdemper

Organiseert u graag gezellige etentjes waarbij uitgebreid getafeld wordt? Een vloerkleed onder de eettafel werkt geluiddempend. Zo kunt u lachen en kletsen tot in de late uren, zonder overlast te bezorgen aan de buren.

Kies voor rond

Ronde vormen Brokking en Harvink

Een ronde eettafel neemt minder ruimte in dan een rechte tafel, zonder in te hoeven leveren op het aantal zitplekken. Het is ook heel gezellig, want u kunt alle gasten aankijken tijdens het eten. Op de foto ziet u de ronde eettafel genaamd Fier van Harvink. Om de tafel staan stoelen van het type Fay, ook van Harvink. Met een rond vloerkleed versterkt u het effect van een ronde eettafel, zoals u kunt zien op de foto. Denk bij een ronde tafel ook eens aan bijzettafeltjes in de zithoek. Speel met verschillende soorten en hoogten voor een verrassend speels effect in uw interieur.