Inspiratie

Een vloerkleed met bamboezijde is milieuvriendelijk en duurzaam

Tips / 09 oktober /

Een relatief nieuw materiaal voor vloerkleden is bamboezijde. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit geen zijde, maar het materiaal doet er wel enigszins aan denken. Het is gemaakt van bamboevezels en wordt daarom ook wel gezien als de milieuvriendelijke variant van zijde. Net als katoen is bamboe een luchtdoorlatend materiaal en dus geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergische reacties op stof.

Hoe ontstaat bamboezijde?

Bamboezijde is zeer eco-vriendelijk dankzij een politiek van herbeplanting. De ecologische, economische en sociale betekenis van deze vezel is groot vooral in rurale gebieden op zoek naar een niet vervuilende productie. Bij de teelt worden geen pesticiden gebruikt. De gebruikte bamboe is geteelde bamboe en wordt niet gewonnen uit wilde bossen. Daardoor vormt het gebruik ervan geen gevaar voor het voortbestaan van de reuzenpanda.

Een vloerkleed en huisstofmijtallergie

Eerder schreven wij al over de fabel die rondgaat rondom vloerkleden en huisstofmijtallergie en hoe vloerkleden kunnen helpen tegen allergieën. Het voordeel van een vloerkleed met bamboezijde: dit materiaal heeft anti-bacteriële eigenschappen wat het tot een zeer geschikt product maakt voor een huiselijk gebruik dat hygiëne vereist. In combinatie met wol en handgeknoopt is dit dus zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Handgeknoopte vloerkleden van wol en bamboezijde

Onze collectie bevat inmiddels talrijke voorbeelden van handgeknoopte vloerkleden waarbij wol met bamboezijde gemixt is. Wanneer u op de vloerkleden overzichtpagina filtert op materiaal bamboe krijgt u de vloerkleden die op onze site staan te zien. Een voorbeeld wat wij graag willen uitlichten is het Urban Wonderwall vloerkleed een nieuw pareltje in onze collectie. De combinatie van wol en bamboezijde geeft het Urban Wonderwall vloerkleed een luxueuze en warme uitstraling. Bezoek onze showroom in IJsselstein en wij laten u graag zien én voelen wat de voordelen zijn van deze mix van natuurlijke materialen.

Bezoek onze showroom

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens