Inspiratie

Feit of fabel: bij een huisstofmijtallergie moet je een vloerkleed mijden

Tips / 01 maart /
Een vloerkleed is een populaire keuze bij mensen die hun interieur willen verfraaien en dat is ook niet zo gek. Men houdt van vloerkleden vanwege hun toegevoegde zachtheid, comfort en extra sfeer die het een ruimte kan geven. Vaak krijgen wij te horen dat mensen een vloerkleed juist helemaal uit hun huis weren vanwege allergieën zoals huisstofmijt.

Een vloerkleed is een populaire keuze bij mensen die hun interieur willen verfraaien en dat is ook niet zo gek. Men houdt van vloerkleden vanwege hun toegevoegde zachtheid, comfort en extra sfeer die het een ruimte kan geven. Vaak krijgen wij te horen dat mensen een vloerkleed juist helemaal uit hun huis weren vanwege allergieën zoals huisstofmijt. Is het een feit dat een vloerkleed een dergelijke allergie verergerd of juist een fabel?

Een fabel: het houdt juist stof vast!

Dat een vloerkleed een makkelijke ophoopplek voor stof kan zijn, betekent nog niet dat een vloerkleed de boosdoener is voor allerlei allergische reacties. Voor de duidelijkheid: een vloerkleed kan wel veel stof bevatten, maar het ligt er maar net aan welke garen erin verwerkt zijn en hoe goed het vloerkleed wordt schoongemaakt.

Vloerkleden kunnen ook helpen tegen allergieën

Nou vraagt u zichzelf misschien af, hoe kan een vloerkleed helpen tegen niezen. Nou, het antwoord is dat een vloerkleed juist op heel veel manieren kan helpen tegen allergieën. Wij lichten dit graag aan u toe.

Door pollen filtratie: door een klein kleedje bij de deur en/of raam te plaatsen, worden fijne stofdeeltjes en pollen opgevangen terwijl ze door het raam naar binnen zweven. Vooral wol kan heel veel deeltjes opvangen die normaal door de lucht vliegen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is deze deeltjes op te zuigen met je stofzuiger.

Allergeen afstotend: Natuurlijke vezels hebben, naast het vermogen om stofdeeltjes en pollen te vangen, ook het vermogen om deze te neutraliseren.

Beweeglijkheid: Een ander groot voordeel van een vloerkleed is dat een vloerkleed regelmatig kan worden verwijderd om te worden schoongemaakt. Het vloerkleed moet wel af en toe goed stofvrij worden gemaakt zodat het rondzwevende stof zich niet teveel ophoopt in het vloerkleed. Dit kunt u makkelijk doen door het vloerkleed regelmatig uit te kloppen en te stofzuigen.

Heb de juiste stofzuiger

Bij deze problematiek is het erg belangrijk dat je de juiste stofzuiger gebruikt. Oude, klassieke modellen maken het vaak alleen nog maar erger, doordat ze de opgezogen deeltjes gewoon weer de kamer in blazen. U kunt beter gebruik maken van stofzuigers die werken met een speciaal watersysteem. Hierdoor worden de huisstofmijten en de stofresten gelijk vermengd met het water, waardoor het niet meer mogelijk is dat de deeltjes weer terug de lucht in fladderen. Tenslotte is een mechanische borstel erg aan te raden omdat deze ook de vastzittende stofdeeltjes van de draden los kan trekken.

Bekijk hier onze collectie vloerkleden of bezoek onze showroom in IJsselstein.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens