Inspiratie

Een handgeknoopt, wollen vloerkleed van Brokking: duurzaam en fair trade!

Vloerkledenspecialist / 08 februari /

Een duurzame investering; het begon als een trend, maar gezien de impact op de planeet en maatschappij is het voor veel consumenten de norm geworden. Hier zijn wij bij Brokking Vloerkleden blij mee, want ook wij zien al jaren de noodzaak hiervan in en hebben in onze collectie daarom enkel nog kwalitatief hoogwaardige handgemaakte vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol en bamboezijde. Vloerkleden die “een leven lang” mee gaan.

Materiaal

Duurzaamheid begint voor ons bij de materiaalkeuze. Een natuurlijk product waarbij enkel sprake is van overschot: de wollen wintervacht van een schaap wie kent het niet. Als de lente begint en de lammetjes weer in de wei dansen is het hoog tijd om een winterjas uit te doen. Deze winterjas is de basis voor de wol die gebruikt wordt als garen voor onze tapijten. In een eerder artikel schreven wij al wat de vele voordelen van wol zijn, lees dit hier terug.

Een relatief nieuw materiaal waar wij erg enthousiast over zijn is bamboezijde. Bamboezijde is zeer eco-vriendelijk dankzij een politiek van herbeplanting, in dit artikel wijden wij daar verder over uit.

Plantaardige verf

Het merendeel van onze collectie vloerkleden wordt geverfd met plantaardige verf. Hierdoor is geen enkel vloerkleed hetzelfde, aangezien de invloed van zon en regen erg groot is op de kleurintensiteit en dit dus per jaar kan verschillen. Dit is slechts een korte samenvatting van een natuurlijk proces. Benieuwd naar dit verhaal? In deze video gaat Kees er wat dieper op in. Wij worden hier zo enthousiast van!

Bekijk hier de video

Handgeknoopt tapijt

Het wordt een beetje eentonig, maar toch is het zo: het merendeel van onze collectie vloerkleden, tot wel 95%, is handgeknoopt. Het knopen van een tapijt is een ambacht die behoort tot de cultuur van landen zoals India, Iran en Afghanistan. De knoopdichtheid, de dikte en kwaliteit van het garen dat gebruikt is bepalen samen hoe stevig, weerbaar en dus duurzaam het vloerkleed is.

Fair Trade oftewel Care & Fair

Tapijtknopen is een ambacht en een vorm van kunst. WIj vinden het ontzettend belangrijk dat tapijtknopers werken in een veilige en gezonde omgeving. Dat onze collectie is gemaakt volgens de Fair Trade standaarden. Om deze reden werken wij al jarenlang samen met de organisatie Care & Fair. Een organisatie die sinds 1994 strijdt voor betere toekomstperspectieven en leefomstandigheden voor tapijtknoopfamilies. Care & Fair doet er alles aan om de situatie van de tapijtknopers en hun kinderen en omwonenden te verbeteren.

In conclusie: op zoek naar een duurzame investering voor uw interieur? Bij Brokking Vloerkledenspecialist bent u aan het juiste adres. Al sinds 1971 zijn wij dé speciaalzaak van Nederland.

Care & Fair

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens