Inspiratie

De vele voordelen van een wollen vloerkleed

Vloerkledenspecialist / 30 november /

Wollen vloerkleden zijn al jaren populair. Wist je dat het oudste tapijt ter wereld is gemaakt van wol? Het heeft een rijke uitstraling en een lange geschiedenis aan tapijten. Het is een natuurlijk materiaal en kent veel voordelen. Wollen vloerkleden voelen heerlijk warm aan. Het is elastisch, waardoor het naar zijn oorspronkelijke vorm wil terugkeren, daarnaast is het geluiddempend en isolerend. Een wollen vloerkleed is vuil werend, doordat het van nature vettig is. Verder is wol van nature moeilijk ontvlambaar, een fijne eigenschap als uw vloerkleed in de buurt van de open haard ligt. Tapijten van wol hoeven niet behandeld te worden met een vaak naar ruikend goedje. Dit is simpelweg niet nodig met dit natuurproduct en zorgt er dus voor dat het vloerkleed geurloos is.

Synthetische vloerkleden

Tegenwoordig worden er steeds meer vloerkleden van synthetische materialen, zoals viscose en nylon, gemaakt. Soms moeilijk van natuurlijke producten te onderscheiden, maar de echte kenner én liefhebber ziet wel degelijk verschil. En in tegenstelling tot bij een wollen vloerkleed kunt u een synthetisch vloerkleed beter zo ver weg mogelijk van kaarslicht en knisperende haardvuurtjes houden. Terwijl het juist zo knus is om op een hoogpolig tapijt voor uw haardvuur te ontspannen! In dit artikel leggen wij uit waarom het bij een vloer met vloerwarming extra belangrijk is om voor een wollen vloerkleed te kiezen.

 

Wol en de Vloerkledenspecialist

Na het lezen van dit artikel heeft u het misschien al een beetje door: wij zijn fan van wol. Ons assortiment bestaat dan ook voor 99% uit vloerkleden en tapijten gemaakt van wol en dit is uniek in Nederland. Een vloerkleed van de Vloerkledenspecialist gaat jaren, zo niet tientallen jaren, mee en hoeft u enkel te vervangen als u er op uitgekeken bent.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens