De vele voordelen van een wollen vloerkleed

Een vloerkleed is hip en volgens dit artikel zelfs een must-have voor je interieur in 2019. Goed nieuws waar wij het uiteraard helemaal mee eens zijn. Zoals bij ieder trendartikel is door de groeiende vraag een groot verschil in aanbod en kwaliteit ontstaan. In deze blog leggen wij uit waarom je altijd voor een vloerkleed van wol moet gaan.

Een vloerkleed van wol

Wollen vloerkleden zijn al jaren populair. Wist je dat het oudste tapijt ter wereld is gemaakt van wol? Het heeft een rijke uitstraling en een lange geschiedenis aan tapijten. Het is een natuurlijk materiaal en kent veel voordelen. Wollen vloerkleden voelen heerlijk warm aan. Het is elastisch, waardoor het naar zijn oorspronkelijke vorm wil terugkeren, daarnaast is het geluiddempend en isolerend. Een wollen vloerkleed is vuil werend, doordat het van nature vettig is. Verder is wol van nature moeilijk ontvlambaar, een fijne eigenschap als uw vloerkleed in de buurt van de open haard ligt. Tapijten van wol hoeven niet behandeld te worden met een vaak naar ruikend goedje. Dit is simpelweg niet nodig met dit natuurproduct en zorgt er dus voor dat het vloerkleed geurloos is.

Synthetische vloerkleden

Tegenwoordig worden er steeds meer vloerkleden van synthetische materialen, zoals viscose en nylon, gemaakt. Soms moeilijk van natuurlijke producten te onderscheiden, maar de echte kenner én liefhebber ziet wel degelijk verschil. En in tegenstelling tot bij een wollen vloerkleed kunt u een synthetisch vloerkleed beter zo ver weg mogelijk van kaarslicht en knisperende haardvuurtjes houden. Terwijl het juist zo knus is om op een hoogpolig tapijt voor uw haardvuur te ontspannen!

Wol en de vloerkledenspecialist

Na het lezen van dit artikel heeft u het misschien al een beetje door: wij zijn fan van wol. Ons assortiment bestaat dan ook enkel uit vloerkleden en tapijten gemaakt van wol en dit is uniek in Nederland. Een vloerkleed van de vloerkledenspecialist gaat jaren, zo niet tientallen jaren, mee en hoeft u enkel te vervangen als u er op uitgekeken bent.

Wollen accessoire

Accessoires gemaakt van wol geven gelijk een knus en warm gevoel aan uw interieur. Deze leuke wollen poef in de trendkleuren van nu is toch heerlijk om uw voeten op te laten rusten terwijl u voor dat knisperende haardvuurtje zit? Of gebruik het als bijzettafeltje met wat andere leuke accessoires en uw interieur voldoet helemaal aan de laatste trends.

India Cable wollen poef vloerkleed Brokking Vloerkledenspecialist.nl IJsselstein