Inspiratie

Woontrends 2020: Brique & streepjes

Stijl & Interieur / 14 februari /

De komende weken willen wij enkele woon- en vloerkledentrends met jullie delen. Deze trends hebben wij gespot tijdens diverse beurzen zoals Domotex in Hannover, de stylistendag van BNS Crisp en de voorjaarsbeurs in de Woonindustrie. Samen met onze partner Harvink presenteren wij vandaag een van de trendkleuren voor 2020: Brique.

Trendkleur Brique

Oftewel baksteen, steenrood en soms zelfs een variant van bruin genoemd.
Klinkt Frans, is het van oorsprong eigenlijk niet. De herkomst van het woord ligt opvallend genoeg in Nederland. De Hollanders gebruikten als eerste het woord bricke of brike, en onze zuiderburen namen dat in 1204 over. Destijds werd brique gebruikt om bakstenen of stenen in het algemeen aan te duiden. In de dertiende eeuw gaven ze een Franse draai aan het woord en sindsdien wordt het woord brique gebruikt. De kleur is te omschrijven als roestrood met een scheutje oranje. Op de foto’s combineren wij de prachtige meubels van Harvink in deze trendkleur met een andere woontrend: gestreepte vloerkleden.
Overigens zie je op deze foto ook het effect van ronde vormen in meubels en het interieur, hier publiceerden wij al eerder een blog over.

Lees dit artikel

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens

Onze geliefde inruilactie is weer van start gegaan. Tijdens de actieperiode geven wij tot wel 25% inruilkorting op uw nieuwe vloerkleed. Het goede nieuws is dat u sowieso 10% korting krijgt, ook als er niets in te ruilen valt. De actie is van toepassing op onze voorraad vloerkleden. Wij zien u graag verschijnen in onze winkel in IJsselstein. Doe hier alvast inspiratie op.