Woontrends 2020: Brique & streepjes

De komende weken willen wij enkele woon- en vloerkledentrends met jullie delen. Deze trends hebben wij gespot tijdens diverse beurzen zoals Domotex in Hannover, de stylistendag van BNS Crisp en de voorjaarsbeurs in de Woonindustrie. Samen met onze partner Harvink presenteren wij vandaag een van de trendkleuren voor 2020: Brique.

Trendkleur: Brique

Trendkleur Brique Ronde Vormen

Oftewel baksteen, steenrood en soms zelfs een variant van bruin genoemd.
Klinkt Frans, is het van oorsprong eigenlijk niet. De herkomst van het woord ligt opvallend genoeg in Nederland. De Hollanders gebruikten als eerste het woord bricke of brike, en onze zuiderburen namen dat in 1204 over. Destijds werd brique gebruikt om bakstenen of stenen in het algemeen aan te duiden. In de dertiende eeuw gaven ze een Franse draai aan het woord en sindsdien wordt het woord brique gebruikt. De kleur is te omschrijven als roestrood met een scheutje oranje. Op de foto’s combineren wij de prachtige meubels van Harvink in deze trendkleur met een andere woontrend: gestreepte vloerkleden.
Overigens zie je op deze foto ook het effect van ronde vormen in meubels en het interieur, hier publiceerden wij al eerder een blog over.

Vloerkleden met een streepdessin

Brique bank gestreept vloerkleed

We zien het streepdessin in vloerkleden in allerlei varianten terugkomen. Kleurrijk, gecombineerd met een ander motief of juist rustig en in koele kleuren. Op de foto ziet u de prachtige design meubels van onze partner Harvink. Hierbij combineren wij het vloerkleed Retrograde vloerkleed Brique en dat gaat zoals u ziet erg goed samen. Dit vloerkleed heeft het allemaal: kleur, streepjes, warmte en speelsheid. Diep zwart gecombineerd met krachtige, bijna neonkleuren, uitgevoerd in een handgeknoopt Afghaans vloerkleed. Haal uw oude leren stoel van zolder of kies juist voor een mooie design bank met stalen gebogen frame zoals te zien op de foto. Dit vloerkleed heeft het allemaal: kleur, streepjes, warmte en speelsheid.

Retrogade vloerkleed
Het Retrograde vloerkleed bieden wij in verschillende kleursamenstellingen en afmetingen. Zie hier de verschillende opties!

Direct verliefd op dit retro vloerkleed? Plan via onderstaand formulier een bezichtingsafspraak in.

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Uw telefoonnummer

  Datum bezichtiging

  Gewenste tijdstip

  Welke producten wenst u te zien?