Welke stijl vloerkleed past er bij mijn interieur?

Woonstijl design vloerkleed

Vloerkleden zijn er niet alleen in allerlei verschillende afmetingen, vormen en materialen, maar ook in tal van verschillende kleuren en dessins. Net als bij het kiezen van een nieuwe fauteuil of bank heeft u ook bij de keuze voor een vloerkleed oneindig veel mogelijkheden. Mag het vloerkleed de blikvanger van uw woonkamer of eethoek worden? Kies dan voor een kleurrijk kleed of een karpet met een uitgesproken dessin. Als het vloerkleed juist de verbindende factor in uw interieur is, kunt u het best kiezen voor een exemplaar in een kleur die perfect aansluit bij het kleurenpalet van de rest van uw interieur. Nieuwsgierig welk vloerkleed het best bij uw woonstijl past?

Enkele woonstijlen en bijpassende vloerkleden

Design

Doordachte vormgeving met afwisselend strakke lijnen en softdesign. Veel aandacht voor luxe en technische hoogstandjes, liefst onzichtbaar weggewerkt. Op de foto een design vloerkleed met Harvink draaibare fauteuil De Kaap en hocker.

Detail design vloerkleed

 

Basic

Fris, licht, leefbaar en no-nonsense: de basis van een lekker huis. De sfeer is tijdloos en persoonlijk. Basic interieur waarin geleefd mag worden met een persoonlijke mix van landelijk, klassiek, etnisch en design. Een eikenhouten tafel wordt gecombineerd met een romantische kandelaar, designklassiekers en industriële lampen. Op de foto een special edition uit Afghanistan.

Special edition uit Afghanistan

Scandinavisch

Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: een Scandinavisch interieur is een oase van rust. De perfecte woonstijl om het huis groter te laten lijken. Less is absoluut more; het draait om de kunst van het weglaten. Combineer bij een Scandinavische woonstijl bijvoorbeeld het Firenze vloerkleed.

Firenze 21 van De Munk Carpets

Industrieel

Van alle woonstijlen is ‘industrieel’ toch wel de meest stoere. Een interieur met veel industriële en vintage elementen. De wens om in een oud fabriekspand, een school of een ander industrieel pand te wonen is zichtbaar in het interieur. De sfeer is die van een New Yorkse loft: een grote open ruimte, zoals ook op deze foto waar wij de industrieel woonstijl hebben gecombineerd met een modern vloerkleed.

Modern design tapijt Nirvana India