Inspiratie

Verbouw- of verhuisplannen, wanneer ga je op zoek naar een nieuw vloerkleed?

Tips / 16 september /

Verbouwen en verhuizen, er komt heel wat organisatietalent bij kijken. Keuzes maken: welke materialen, wanneer doen we wat en dan ook nog proberen om het binnen budget te houden. Wanneer je nog even moet wachten tot het allemaal gaat beginnen, kan het soms heerlijk zijn om ter inspiratie naar een woonwinkel of speciaalzaak te gaan. Wat spreekt aan en vinden jullie samen ook dezelfde dingen mooi? Hartstikke goed om in deze oriënterende fase eens rond te gaan neuzen, alleen loop je hierbij wel een risico… In deze blog leggen wij uit wat volgens ons het juiste moment is om op zoek te gaan naar een vloerkleed.

Welke onderdelen zijn van belang bij het selecteren van een geschikt vloerkleed?

Wij hebben een checklist gemaakt waarin we elementen uit de inrichting hebben opgenomen die invloed hebben op de keuze. Wij vragen klanten om staaltjes van verf, behang, stoffen mee te nemen die in de omgeving van het nieuwe vloerkleed zijn toegepast. Ook is een monster van de vloer erg prettig, zodat u direct in de showroom het vloerkleed op de eigen vloer kunt zien, al is het maar een puntje! De afmeting van de (eventueel nieuwe) meubelen is ook van belang. Wist je dat het merendeel van de vloerkleden dat in onze huiskamers ligt te klein is? En dat hierdoor de ruimte juist kleiner lijkt in plaats van groter? Als er echt een flinke verbouwing op de planning staat is het ook prettig als er een plattegrond is van de nieuwe ruimte. Zo kunnen wij samen bepalen wat de juiste afmeting van het vloerkleed is.

Een vloerkleed zonder vloer is als een huis zonder dak

Dit zou een uitspraak van Johan Cruijff kunnen zijn, en zoals bij meer van zijn uitspraken is dit gewoon een feit. Oriënteren op een nieuw vloerkleed zonder dat bekend is welke vloer er komt te liggen kan, maar dan moet je bereid zijn om de vloer aan te passen op het zojuist aangeschafte vloerkleed. Hetzelfde geldt voor andere meubels, textiel zoals gordijnen en ook kleuren op de muur. Een vloerkleed maakt de kamer af, maar is ook bepalend voor de sfeer en het uiterlijk van de kamer. Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar een nieuw vloerkleed, wanneer het merendeel van de bovengenoemde elementen voor de nieuwe of verbouwde woning bekend is.

Betreden op eigen risico

Moe van het klussen en zin in om rond te neuzen in ons vloerkledenmuseum? Van harte welkom, maar wij vertellen wel eerlijk: dit is op eigen risico. Ons assortiment bestaat grotendeels uit handgeknoopte en daarmee unieke vloerkleden. In vrijwel alle gevallen is er sprake van liefde op het eerste gezicht. Het kleed wat je ziet in de winkel en waar je gelijk fan van bent, is vaak ook het kleed wat het uiteindelijk wordt. Zijn er nog veel onduidelijkheden en weet je dus niet of dit vloerkleed uiteindelijk in het interieur past? Dan kun je op goed geluk wachten tot een beter moment, met daarbij alleen het risico dat het kleed waar je verliefd op bent geworden inmiddels bij iemand anders ligt te stralen.

Wij hopen middels dit artikel de vraag: verbouw- of verhuisplannen, wanneer ga je op zoek naar een nieuw vloerkleed? beantwoord te hebben. Succes met deze intensieve fase en graag tot ziens in onze winkel in IJsselstein.

Brokking Vloerkleden
Basiliekpad 42
3401 BJ IJsselstein
Navigeer naar: Podiumweg
Openingstijden
MaandagOp afspraak
Dinsdag t/m vrijdag9:00 - 17:30
Zaterdag9:00 - 17:00

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens