Inspiratie

DOMOTEX 2019 | De wereld van vloeren – wat zijn de trends?

Stijl & Interieur / 18 januari /
Van 11-14 januari klonken in de beurshallen in Hannover Oosterse geluiden en waande je je voor even in een andere wereld. De wereld van vloeren, ofwel vloerkleden. DOMOTEX is dé beurs binnen onze branche en wij verheugen ons ieder jaar weer op deze inkoop- en inspiratiereis. Dit jaar was het voor ons extra bijzonder, maar daar vertellen we later dit jaar wat meer over.

Van 11-14 januari klonken in de beurshallen in Hannover Oosterse geluiden en waande je je voor even in een andere wereld. De wereld van vloeren, ofwel vloerkleden. DOMOTEX is dé beurs binnen onze branche en wij verheugen ons ieder jaar weer op deze inkoop- en inspiratiereis. Dit jaar was het voor ons extra bijzonder, maar daar vertellen we later dit jaar wat meer over. Nu gaan wij in op de trends en ontwikkelingen op het gebied van tapijten.

Kleurig & fleurig

In Nederland kiest men vaak voor veilig en stiekem vinden wij dat erg zonde. Ook dit jaar zagen wij op DOMOTEX namelijk weer de mooiste tapijten in prachtige kleuren. Perfect om een interieur met aardse- en koele tinten op te fleuren. Het tapijt wordt hierdoor het pronkstuk van de kamer en fungeert eerder als een kunstobject. Wij konden het dan ook niet laten om dit jaar wel voor kleur te kiezen. Via Instagram hebben wij met een poll getest of jullie het aandurfden en unaniem kozen jullie voor ja! Met dit kleed op de foto zijn wij, de dames met name, echt onwijs blij. Binnenkort in onze winkel!

Fleurig en kleurig tapijt

Verschillende materialen

We zagen ook veel kleden met glans. De glans ontstaat doordat er materialen gemixt zijn, zoals zijde en wol of viscose en wol. Ook voor dit type vloerkleed geldt hetzelfde als hierboven beschreven. Het is anders, meer gewaagd en je moet er van houden. Een trend is het absoluut en wij zien het wel liggen!
Verschillende materialen

Duurzame kleden

Ieder kleed heeft een verhaal en het ene verhaal is mooier dan het andere. Op DOMOTEX werd de stand van Care & Fair druk bezocht en dat is een goed teken. Care & Fair is een organisatie die is opgezet vanuit de Europese tapijtmarkt. Zij strijden tegen illegale kinderarbeid, voor betere levensomstandigheden voor tapijtknopers en hun gezin en een acceptabele productiewijze onder gunstige werkvoorwaarden. Met onze samenwerking proberen ook wij het maximale te doen om dit te bestrijden.

Duurzame vloerkleden

Ronde kleden

Geen nieuwe trend, wel een trend die wij op DOMOTEX veel zagen terugkomen. Ronde kleden zitten slechts minimaal in ons assortiment en deze hebben wij niet standaard op voorraad. Dit is een bewust keuze. We grappen wel eens: “een rond kleed kun je niet in de hoek leggen”. Dit is uiteraard niet de echte reden, toch hebben wij bewust de keuze gemaakt om ons te specialiseren in andere type kleden. Wij hebben duurzame, unieke vloerkleden in ons assortiment die ook als een trend is overgewaaid nog prachtig in uw interieur passen. Op verzoek kunnen wij bij onze leveranciers wel ronde kleden inkopen.

Leverancier Brink & Campman

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens