Inspiratie

Welk tapijt op een donkere vloer?

Tips / 01 februari /

Een donkere vloer, of deze nu bestaat uit plavuizen, hout, pvc of een donkere gietvloer: het kan een uitdaging zijn om hier een geschikt tapijt bij te vinden. In dit artikel schetsen wij enkele richtlijnen: welk tapijt op een donkere vloer?

Kies voor licht

Het is belangrijk dat een tapijt voldoende “frisheid” heeft om het contrast met de donkere vloer aan te kunnen. Taalkundig mogelijk niet de beste verwoording, maar u begrijpt vast wat wij hiermee bedoelen. Het is belangrijk dat er voldoende wit garen in het tapijt verwerkt is. Op bijgaande foto kunt u dit duidelijk zien.

Vulcano vloerkleed

Vanuit de knoopcultuur in landen zoals India, Iran en Afghanistan is men gewend om veel warme kleuren te gebruiken. Plantaardige kleuren zoals warmrood, okergeel, oranje en bruin. Het tapijt mag niet te warm van kleur zijn of te veel geel bevatten. Ook hierbij moeten wij weer een ietwat vreemd woord gebruiken om te omschrijven wat er dan gebeurt, maar te veel geel geeft het tapijt een wat smoezelig uiterlijk. Dit kan niet de bedoeling zijn. Vandaar dat een van de belangrijkste richtlijnen is: zorg voor voldoende wit en licht in het tapijt.

Een persoonlijk advies

Wij hopen u met deze richtlijnen wat op weg te hebben geholpen. Uiteraard staan wij graag voor u klaar om u te voorzien van een persoonlijk advies. In onze winkel in IJsselstein hebben wij over de gehele winkeloppervlakte een donkere vloer liggen waardoor u direct kunt zien wat wel of niet goed gaat. In combinatie met onze zichtservice, waardoor u het tapijt vrijblijvend in de eigen omgeving kunt bekijken, komen wij samen vast tot een geschikte combinatie. Tot ziens in IJsselstein.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens

Onze geliefde inruilactie is weer van start gegaan. Tijdens de actieperiode geven wij tot wel 25% inruilkorting op uw nieuwe vloerkleed. Het goede nieuws is dat u sowieso 10% korting krijgt, ook als er niets in te ruilen valt. De actie is van toepassing op onze voorraad vloerkleden. Wij zien u graag verschijnen in onze winkel in IJsselstein. Doe hier alvast inspiratie op.