Inspiratie

Pas Durf! in 10 stappen toe in jouw interieur

Stijl & Interieur / 18 oktober /
Op een woensdagavond in de woonmaand oktober verzamelden 9 dames zich in onze showroom voor een interieurworkshop van interieurstyliste Yolande Schroten van Buro Binnenkans. Het thema van de workshop was Durf! Yolande heeft een stappenplan ontwikkeld om in 10 stappen Durf! toe te passen in jouw interieur.

Op een woensdagavond in de woonmaand oktober verzamelden 9 dames zich in onze showroom voor een interieurworkshop van interieurstyliste Yolande Schroten van Buro Binnenkans. Het thema van de workshop was Durf! Yolande heeft een stappenplan ontwikkeld om in 10 stappen Durf! toe te passen in jouw interieur. Na theoretische uitleg mochten alle deelnemers aan de slag met een eigen moodboard. Knippen uit stoffen, behang, tijdschriften en andere elementen, het werd al snel een gezellige, creatieve chaos in onze showroom.

Interieur uitdagingen

Iedere deelnemer kwam met een eigen uitdaging naar de workshop toe. De een heeft een nieuw huis gekocht met een zwarte vloer, de ander heeft een sterke voorliefde voor Scandinavisch en moeite om kleur toe te passen, gek op veranderingen in het interieur en moeite om er één geheel van te maken en zo nog wat uitdagingen.
Allen kwamen echter met hetzelfde doel: het creëren van een thuis.
Heb je zelf ook een uitdaging in jouw interieur waar je maar niet uit weet te komen?
Wij helpen je op weg met behulp van Yolande haar Durf stappenplan.

Durf in jouw interieur in 10 stappen

Denk out-of-the-box en je interieur wordt veel persoonlijker. Kies voor dat waar jij blij van wordt en laat je niet te veel leiden door trends.

1. Durf met kleur

Kijk wat een ruimte kan hebben qua lichtinval en indeling. Verf die muur in je kamer met een gewaagde kleur. Zie je het effect? Met een neutrale tegenhanger blijft kleur in balans. Mix warme en koele kleuren.
Laat geverfde wanden bewust leeg en gebruik een spierwitte verf op het plafond voor optimaal licht gebruik.
Vind je primaire kleuren op de wand toch te heftig? Pas dan kleur in accessoires toe of in het vloerkleed. Speel met kleur: daar gaat je huis van leven. De kleur van het jaar 2019 is Spiced Honey!

2. Durf met contrasten

Durf te werken met structuurcontrasten in materialen, want tegenstelling geeft spanning. De combinatie van warme en koude, zachte of wollige, gladde of glanzende materialen maken je interieur verrassend.

3. Durf bij de indeling.

Vaak plakken we de meubels tegen de muur aan. Zet ze gewoon midden in de ruimte neer, een stukje van de muur af of dwars op een muur. Je zult zien dat een meubel dan veel meer diepte aan de ruimte geeft.

4. Durf met stijlenmix

Durf verschillende woonstijlen met elkaar te combineren en creëer hierdoor een eclectisch interieur.

5. Durf met statement

Durf iets eruit te laten springen, dat opvalt en anders is. Dat kan met alles zijn:
– een bijzondere vondst;
– een erfstuk;
– of blaas een familiefoto op en creëer uniek fotobehang.

6. Durf af te bakenen

Voeg een bijzonder vloerkleed toe voor een stijlvolle uitstraling. Je creëert hiermee een eiland in een zithoek en meer samenhang tussen de meubels. Een vloerkleed geeft sfeer en warmte. Door kleuren uit het vloerkleed terug
te laten komen, ontstaat er rust en eenheid. Ook maak je hier een statement mee!

7. Durf met verlichting

Pas verlichting toe op een verrassende wijze.

8. Durf met woonaccessoires

Kies een thema, bijvoorbeeld porselein en mix kleuren door elkaar. Groepeer voorwerpen of foto’s en zet/hang ze bij elkaar. Dit geeft rust. Kies voor grote objecten in de stijl die je aanspreekt. Geef dat de aandacht en laat het daarbij.

9. Durf met planten

Planten mogen groot en opvallend zijn en er bijzonder uit zien. Groepeer ze bij elkaar.

10. Durf met persoonlijke touch

Maak je interieur persoonlijk met je vondsten, vakantieherinneringen, met kunst of afbeeldingen die je aanspreken. Met dat erfstuk of bijzondere vintage objecten.

Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met jouw moodboard?

Moodboard najaar

Een moodboard is een collage van ideeën, gedachten en gevoelens. Een bord waarop je een bepaalde sfeer kunt aangeven, waarop je je creativiteit kunt loslaten. Met een moodboard weet je precies wat je moet aanschaffen in de winkel, hoe makkelijk is dat? Veel plezier en we zien je graag met je moodboard verschijnen in onze winkel in IJsselstein!

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens