Inspiratie

Zo legt u een vloerkleed in verhouding tot uw meubels

Tips / 08 november /

Bij de aankoop van een nieuw vloerkleed zijn er een aantal zaken die u kunt voorbereiden. Zo is het verstandig om thuis al eens te kijken wat de juiste afmeting is van het vloerkleed. Lees hiervoor het eerder gepubliceerde artikel. Ook is het prettig om bij een bezoek aan de winkel zoveel mogelijk stalen en stoffen van uw interieur mee te nemen. Bedenk daarnaast hoe u het vloerkleed wilt positioneren en waar deze komt te liggen. Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen een vloerkleed voor onder de eettafel of bij de bank.

Het vloerkleed onder de bank

Met het karpet onder de bank – net onder de voorste poten of helemaal – maakt u optimaal gebruik van de verbindende werking van het kleed. Wanneer uw zithoek bestaat uit afzonderlijke stukken uit verschillende lijnen verdient dit daarom de voorkeur.

Ook wanneer uw meubels, muren en attributen verschillende kleuren hebben is dit een goed idee. Kies dan bij voorkeur een kleed waarin de kleuren van alle afzonderlijke stukken terug komen. U zult versteld staan van het resultaat!

Woont u relatief klein en wilt u meer ruimte en lucht creëren in het interieur? Leg ook dan het tapijt onder de bank. De kamer zal hierdoor groter lijken.

Vloerkleed onder hoek- of loungebank

Bij een hoek- of loungebank laat u het kleed iets onder de hoek of loungedeel beginnen en laat u het uitsteken aan de andere kant. Dan ligt het vloerkleed iets minder centraal in de ruimte maar wordt het wel meer onderdeel van de bank. De lange kant van het kleed loopt met de lengte van de bank mee.

Vloerkleed voor de slaapkamer

In de slaapkamer staat zowel een smal als breed vloerkleed naast het bed of aan het voeteneinde mooi. Bovendien voelt het lekker comfortabel onder de voeten. U kunt het kleed deels onder het bed laten verdwijnen, maar ook naast het bed plaatsen. Heeft u een grote slaapkamer? Dan kunt u ook een groot vloerkleed onder het bed neerleggen. Zorg ervoor dat het bed in het midden staat, dit levert het mooiste geheel op.

Harlequin Kelapa vloerkleed

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens