Inspiratie

Hoe bepaal ik de juiste maat van het vloerkleed?

Tips / 09 november /

Dit is met stip de meest gestelde vraag en de reden waarom het vaak wat langer duurt voordat u het perfecte vloerkleed gevonden heeft. Het is inderdaad lastig om de juiste afmeting te bepalen. Zeker omdat er eigenlijk geen sluitend antwoord op deze vraag is. De afmeting van een vloerkleed is persoonlijk, hangt af van de ruimte, maar ook van het type vloerkleed en zo nog een aantal factoren. Onze specialisten hebben door jarenlange ervaring al snel gezien wat het beste bij u past. Toch kunt u ook zelf al voorwerk doen om het zoekproces wat te versnellen.

Tip 1: Afplakken op de vloer

U heeft waarschijnlijk al eens met een meetlint gekeken wat ongeveer het mooiste staat. We hebben helaas niet allemaal een timmermansoog en het is lastig om dit visueel te maken. Dit kan wel, door kranten of ander papier op de vloer te leggen op de plek waar u zeker een vloerkleed wil hebben liggen en dit af te plakken met tape. U kunt het papier ook achterwege laten en enkel de tape op de eerder gemeten afmeting plakken. Komt dit inderdaad mooi uit?

Tip 3: Proefliggen

Wij vinden het erg belangrijk dat u de tijd neemt om het juiste vloerkleed te vinden. Na een bezoek aan onze winkel in IJsselstein geven wij u vrijwel altijd minimaal 1 vloerkleed tot maximaal 3 vloerkleden mee om deze vrijblijvend thuis proef te laten liggen. Zoals eerder genoemd is de grootte van het vloerkleed heel persoonlijk en weten wij uit ervaring dat u de afmeting het beste met eigen ogen kunt zien, in uw eigen omgeving. Laat de nieuwe situatie wel even op u inwerken en besluit pas op zijn vroegst de volgende dag welk kleed het beste bij u past. Een vloerkleed zal uw woonkamer, eetkamer, slaapkamer of kantoor direct veranderen. Geef uzelf de tijd om hieraan te wennen.

Welkom in onze showroom in IJsselstein

Hopelijk hebben wij u met onze tips op weg geholpen bij het kiezen van het juist formaat vloerkleed. Onze specialisten helpen u uiteraard graag en vrijblijvend. Bezoek onze winkel in IJsselstein en ervaar waarom Brokking Vloerkledenspecialist, al sinds 1971 de specialist in vloerkleden in Nederland is.

Brokking Vloerkleden
Basiliekpad 42
3401 BJ IJsselstein
Navigeer naar: Podiumweg
Openingstijden
MaandagOp afspraak
Dinsdag t/m vrijdag9:00 - 17:30
Zaterdag9:00 - 17:00

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens

Onze geliefde inruilactie is weer van start gegaan. Tijdens de actieperiode geven wij tot wel 25% inruilkorting op uw nieuwe vloerkleed. Het goede nieuws is dat u sowieso 10% korting krijgt, ook als er niets in te ruilen valt. De actie is van toepassing op onze voorraad vloerkleden. Wij zien u graag verschijnen in onze winkel in IJsselstein. Doe hier alvast inspiratie op.