Inspiratie

Wat moet ik doen als er een vlek in het vloerkeled is gekomen?

Tips / 07 september /

Een van de meest gestelde vragen aan onze specialisten is: wat moet ik doen als er een vlek in het tapijt is gekomen? Alvast ter geruststelling: door de uitzonderlijke kwaliteit van onze vloerkleden zijn vlekken goed te behandelen. Wij hebben 5 tips verzameld die u kunnen helpen bij het onderhoud van uw vloerkleed.

 1. Moddervlekken
  Met het Nederlandse klimaat is de kans op een moddervlek groot. Moddervlekken kunt u op laten drogen en wanneer droog, eenvoudig de modder met een stevige borstel van het vloerkleed vegen.
 2. Een verse vlek
  Bij vlekken die oplosbaar zijn in water, is snel handelen belangrijk. Schep eerst met een lepel zoveel mogelijk van de gemorste substantie op. Maak de vlek vochtig met handwarm water en leg op de vlek een vochtige katoenen doek of een stuk keukenrol papier. Bij het behandelen van vlekken altijd van buiten naar binnen werken en niet wrijven, alleen licht deppen is voldoende. Deze behandeling een aantal keren herhalen (de katoenen doek wel steeds uitspoelen) totdat de doek geen gemorste substantie meer opneemt. De vochtige plek gewoon laten drogen en even ontzien door er niet op te lopen.
 3. De hardnekkige vlek
  De meest voorkomende vlekken in huishoudelijk gebruik zijn in water oplosbaar. Mocht u onverhoopt een hardnekkige vlek willen verwijderen kunt een fijnwasmiddel gebruiken met daarin: een liter lauw water, een theelepel wasmiddel, en een theelepel azijn. Bij vetvlekken kunt u een biologisch reinigingsmiddel gebruiken zoals groene zeep of ossengalzeep. Nooit wasbenzine of andere chemische verdunners gebruiken!
 4. De drankvlek
  Rode wijn, koffie- en theevlekken opdeppen en met bruisend bronwater verdunnen. Gebruik geen zout, dit bespoedigt alleen het droogproces.
 5. Vlekkenspray
  Werkt u met een vlekkenspray, lees dan voor gebruik altijd de bijsluiter. Nooit rechtstreeks op het tapijt spuiten maar behandelen via een licht vochtige doek. Laat uw vloerkleed nooit chemisch reinigen! Hierdoor verliest de wol het natuurlijke lanoline (wolvet) en komen vlekken en vuil eerder terug.

Mist u de gouden tip? Op onze onderhoudspagina vindt u nog meer tips.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens