Antiek Iraans Zijden Ghoum vloerkleed

Het Antiek Iraans Zijden Ghoum vloerkleed is zonder twijfel één van de mooiste vloerkleden die wij in ons assortiment hebben. Gemaakt van 100% zijde (zowel de pool als de ketting en inslag zijn gemaakt van zijde) is dit een topstuk. Meest bijzonder is misschien wel de knoopdichtheid, deze bedraagt bijna 1.000.000 knopen!

Land van herkomst: Iran
Soort tapijt: Ghoum
Ketting en inslag: 100% natuurzijde
Poolgaren: 100% natuurzijde
Knoopsoort: Perzische ofwel Senneh knoop
Afmeting: 1.42 x 2.10 meter
Knoopdichtheid: 1.000.000 knopen per vierkante meter

Herkomst
De oude midden Perzische stad Ghoum is bekend vanwege haar graven en relikwieën van mohammedaanse heiligen, maar men vervaardigt er bovendien een van de beste en meest fijne tapijtsoorten van deze tijd. De fijnheid van het knoopwerk is vaak op het overdrevene af, als had men een oog op de topprestaties uit de vorige eeuwen. Er wordt in ieder geval mee bewezen dat de huidige knoopkunst nog op hetzelfde hoge niveau staat.

Het dichte grondweefsel is gemaakt van dun getwijnde zijden draden, dit heeft een ijzersterke structuur tot gevolg. Bij het aanpakken voelt het tapijt glad, stevig en niet al te zwaar aan. Zowel op de rug als op het spiegelblad geschoren zijden pool tekent zich het dessin in alle duidelijkheid af.

Dessin en kleuren
Het hoofdveld van dit tapijt (ook wel het font genoemd) heeft een typisch all-over patroon, de palmetten repeteren door het hele veld. De hoofdkleuren zijn donker beige en terra. De omranding van het tapijt bestaat uit rijkelijk versierde bloemen en rankmotieven, de uitvoering hiervan is in beige en blauw tinten.

Het vloerkleed is officieel getaxeerd op € 12.500,- en bij aankoop ontvangt de koper dan ook de officiële taxatie bij het vloerkleed.

12.500,00

Toevoegen aan mijn selectie

Advies Nodig?

Heeft u een vraag over dit artikel, of bent u op zoek naar passend advies? Stel uw vraag via het formulier of bel 030 688 26 52. Wilt u nog meer geïnspireerd worden? Kom langs in de showroom!

Kom Langs
Stel uw vraag over Antiek Iraans Zijden Ghoum vloerkleed

Heeft u een vraag over dit artikel? We helpen u graag verder! Vul het onderstaande formulier in en dan hoort u zo snel mogelijk van ons. Liever telefonisch contact? Dat kan ook. U kunt Vloerkledenspecialist bereiken op 030 688 26 52.