Showing 1–24 of 67 results

Handgemaakt Perzisch tapijt

Een Perzisch tapijt is een handgeweven of handgeknoopt kleed uit Perzië of Iran. De historie van dit soort vloerkleden gaat zeer lang terug, het oudst bekende Perzische tapijt is bijvoorbeeld 2500 jaar oud maar waarschijnlijk is de kunst van het tapijtknopen nog veel ouder.

Bij de Vloerkledenspecialist kunt u terecht voor diverse soorten Perzische tapijten. Hierbij maken wij onderscheid tussen handgeweven Oosterse tapijten zoals Kelimtapijten uit Afghanistan en handgeknoopte Perzische tapijten zoals Iraanse Gabbeh tapijten.

Onze Perzische tapijten zijn allemaal handgemaakt en worden gemaakt van de beste beschikbare schapenwol. De kwaliteit van een Perzisch tapijt staat of valt met de knoopdichtheid. Hoe meer knopen er per vierkante inch op de schering en inslagdraden zijn geknoopt, des te beter is de kwaliteit van het vloerkleed.

Benieuwd geworden naar onze collectie Perzische tapijten? Kijk rustig verder in de collectie op de site of kom langs om deze bijzondere vloerkleden te bekijken in de showroom.

Aanbieding!
Bekend van tv
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!