Vloerkleden speciaalzaak in IJsselstein

Voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig, exclusief en duurzaam tapijt zijn wij hét adres in IJsselstein (Utrecht). Al sinds 1971 zijn wij gespecialiseerd in handgeknoopte tapijten. Deze importeren wij rechtstreeks vanuit de bekende knooplanden. Inmiddels bieden wij onze klanten daarom een ruime voorraad tapijten van vaak wel 3000 direct leverbaar.

Samenwerking met Care & Fair

Belangrijk vinden wij de samenwerking met Care & Fair. Deze organisatie houdt zich bezig met de verbetering van de leef-
omstandigheden en toekomstmogelijkheden van tapijtknopers, tapijtwevers en hun kinderen. Daarbij bestrijden ze illegale kinderarbeid en voeren ze regelmatig arbeidsinspecties uit in landen als India, Nepal en Pakistan.

Wij nodigen u van harte uit in onze tapijt winkel in IJsselstein. Daar zal u zelf ervaren dat wij niet voor niets al jaren de vloerkledenspecialist van Nederland zijn.

Schitterende en veelzijdige collectie vloerkleden

Door onze eigen tapijt import kunnen wij u vanuit Utrecht een schitterende collectie bieden. Veel vloerkleden zijn om deze reden dan ook alleen bij ons verkrijgbaar. In onze speciaalzaak vindt u een grote collectie handgeknoopte vloerkleden in prachtige kleuren. Van hoogpolig tot trendy vloerkleden, maar ook vintage, patchwork, Ziegler, Berbers, Kelims en echte Perzische vloerkleden.

about-img

Bekijk de video

Piet Brokking

Piet heeft de zaak in 1986 overgenomen van zijn vader en is dus al ruim 32 jaar ondernemer in de branche. Zijn kennis van het product, maar ook gevoel voor inkoop en verkoop is van onschatbare waarde. Ondanks dat zoon Kees het stokje binnenkort van hem overneemt, zal Piet nog als vast gezicht in de winkel te zien zijn. Hij vindt het veel te leuk om nu al afscheid te nemen! Het allerleukste aan het vak? “Een blije klant die na lang zoeken bij ons het ultieme, perfect passende vloerkleed heeft gevonden. Dat maakt ons tot specialisten en is de beste waardering die je kunt krijgen.”

Piet Brokking

Kees Brokking

Als oudste zoon van Piet is Kees letterlijk opgegroeid tussen de vloerkleden. Dat hij de winkel nu gaat overnemen lijkt dan ook eerder een logisch gevolg. Toch heeft Kees in 2013 heel bewust voor de zaak en deze branche gekozen. Waarom ook hij dezelfde passie als zijn vader heeft? “De diversiteit van het werken met vloerkleden is geweldig! Vanaf het selecteren van de wol tot het advies geven bij de klant. Er zijn zoveel bijzondere en leuke aspecten aan dit werk dat ik er iedere dag weer energie van krijg. Nu de overname van de winkel dichterbij komt merk ik dat ik vooral het contact met de klanten en leveranciers niet uit het oog wil verliezen. Ik zou het avontuur van de inkoop niet willen missen, maar ik vind het nog steeds heel leuk om te zien waar onze vloerkleden terecht komen!”

Kees Brokking

Raymond van der Heijden

Raymond is 37 jaar oud en sinds februari 2016 werkzaam bij Brokking Vloerkledenspecialist. Raymond is eigenlijk altijd werkzaam geweest in de vloerkledenbranche. Hij heeft dus veel productkennis. In zijn eigen woorden: “Hetgeen mij zo aanspreekt in dit specifieke product is het feit dat eigenlijk ieder vloerkleed uit de collectie een kunstwerk op zich is. Allemaal handgeknoopt en vaak met prachtige kleuren en patronen. Ik kan er oprecht van genieten als er weer een nieuwe zending vloerkleden en tapijten binnenkomt en probeer er dan in mijn hoofd al gelijk een passende omgeving/interieur voor te vinden. Onze ruime collectie is in Nederland zo onderhand wel bekend, maar extra leuk vind ik dat onze klanten ook steeds vaker uit het buitenland komen. Regelmatig komt men vanuit België een dagje naar IJsselstein en zelfs uit Duitsland komen er steeds meer klanten!”

Raymond van der Heijden

Maartje Brokking-Krijnen

Maartje is vooral actief achter de schermen en is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie met een grote voorkeur voor en kennis van online marketing. Met een passie voor trends en interieurstyling vult zij ook daar het team en de dienstverlening van Brokking aan.
“Ik geniet er zo van als ik zie dat het plaatje dankzij een vloerkleed opeens compleet is. Het brengt warmte en kleur in een huis en maakt er een echt thuis van. De service die wij weten te bieden is even uniek als de vloerkleden. En dat draag ik met plezier uit in alle communicatiemiddelen.”

Maartje Krijnen