Inspiratie

Woontrend: Inner Retreat

Stijl & Interieur / 18 juli /
Meer dan ooit hebben wij behoefte aan een veilige, serene thuisbasis. Men wil tot rust te komen van deze drukke prestatiemaatschappij. Deze behoefte is terug te vertalen naar de huidige en toekomstige interieurtrends. Voor 2020 is door INRETAIL de woontrend Inner Retreat geformuleerd. Het interieur wordt teruggebracht tot lichte, rustige vertrekken met een serene uitstraling.

Meer dan ooit hebben wij behoefte aan een veilige, serene thuisbasis. Men wil tot rust te komen van deze drukke prestatiemaatschappij. Deze behoefte is terug te vertalen naar de huidige en toekomstige interieurtrends. Voor 2020 is door INRETAIL de woontrend Inner Retreat geformuleerd. Het interieur wordt teruggebracht tot lichte, rustige vertrekken met een serene uitstraling. De producten in deze ruimten hebben een matte tot extreem matte uitstraling en zijn soms transparant of half transparant.

Kleuren binnen deze woontrend

Het kleurenpalet bestaat uit lichte, tere pasteltinten die aangevuld worden met rustgevende natuurtinten en een enkel roze accent. Het aandeel wit is belangrijk in dit kleurenpalet. Dit wordt ook vergeleken met een scandinavisch interieur.

Materialen

De materialen zijn overwegend natuurlijk en weinig opvallend. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van mat- en semi- transparant glas, mat keramiek, kunststof en kunsthars. Natuurlijke materialen hebben een serene en rustgevende uitstraling. Textiel is opaak* of semi-transparant, zowel met een natuurlijke uitstraling als met een lichte glans of glinstering.

Dessins

Dessins zijn van ondergeschikt belang. Hoofdzakelijk worden er lichte structuren, kleine ruitjes, streepjes en stipjes, wafel structuren en honingraad weefsels gebruikt. Daarnaast zijn er dessins die worden gecreëerd door het borduren met kleine kraaltjes of pailletten waardoor kleine glinsteringen ontstaan.

Brokking-Harvink-Brinker-InnerRetreat

Woonstijl harmonieus natuurlijk

Ter inspiratie voor deze woonstijl tonen wij hier een combinatie van Brokking Vloerkledenspecialist, Harvink en Baars Bloembinders.

Woontrend Inner Retreat

Vloerkleed: Handgetuft vloerkleed Brinker JWA 11034
Bank: Forum met chaise longue, hocker Forum en los rolkussen – Harvink
Salontafel: Splinter – Harvink
Accessoires en plant: Baars Bloembinders

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens