Welk vloerkleed past er bij een lichtgrijze bank?

Turks vintage vloerkleed (green) Brokking Vloerkledenspecialist.nl/Harvink IJsselstein

Heeft u een lichtgrijze bank en bent u op zoek naar een mooi vloerkleed voor de zithoek? Dan heeft u geluk. Een grijze bank past in vrijwel iedere woonkamer en mede daarom is grijs de meeste verkochte kleur voor een bankstel. Het is een mooie kleur met een rustige uitstraling die een goede basis vormt voor het interieur en daardoor makkelijk te combineren is. Daarnaast is grijs een kleur die u niet zo snel beu bent. Toch willen wij wat richtlijnen meegeven om de zoektocht wat makkelijker te maken.

Grijze bank + blauw vloerkleed = altijd goed

Het blijft een mooie combinatie: grijs en blauw. Zowel rustig als chique. Er zijn niet alleen 50 tinten grijs, ook van de kleur blauw zijn onwijs veel varianten, van donker- tot babyblauw. Kies voor gouden accessoires en creëer wat meer spanning of ga voor lichte, pastelkleuren en er ontstaat een zithoek volgens de Scandinavische woonstijl.

Op bovenstaande foto hebben wij een combinatie gemaakt tussen de Donk hoekbank van Harvink en het Navy Design Vloerkleed met ruit. Het bijzondere aan dit van wol gemaakte vloerkleed is de manier waarop het gemaakt is. Het is geweven en geknoopt en dit is een combinatie die niet vaak voorkomt. Het zorgt voor een fraai reliëf in het patroon. De blauwe kleur is fris doch ingetogen en toe te passen in vele interieurstijlen. Uitgevoerd in de afmeting 2.38 x 3.00 meter.

Hoe warm is de kleur grijs?

Zoals al eerder gezegd: grijs kan eigenlijk met alles.
Kijk naar de warmte van de kleur grijs, zit er wat meer beige in kies dan ook voor een warmere kleur grijs of gemêleerd vloerkleed. Op de foto ziet u nogmaals hoekbank de Donk van Harvink, maar dit keer gecombineerd met een mosgroen Turks vintage vloerkleed. Een schitterende combinatie tussen mosgroen, grijs en een klein beetje beige voor de warmte. Dit geeft weer een heel ander effect. Het blijft een kwestie van smaak natuurlijk, waar gaat uw voorkeur naar uit?

Turks vintage vloerkleed (green) Brokking Vloerkledenspecialist.nl/Harvink IJsselstein