Voorjaar bij de Vloerkledenspecialist!

Voorjaar bij Brokking Vloerkledenspecialist

De woontrend voor 2017 is om te werken met warme kleuren en pure materialen. De natuur naar binnen halen!

Een wollen handgeknoopt vloerkleed is in deze trend perfect toepasbaar! Wol is een natuurlijk materiaal wat zich prachtig laat combineren in een interieur waar wat warmte toegevoegd kan worden.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het Shalimar vloerkleed uit India. Een mooie landelijke uitstraling uitgevoerd in warme aardse tinten, die perfect kan worden gecombineerd met een houten vloer en bijvoorbeeld een terrakleurige bank!

Een kleur die we ook steeds vaker zien terugkomen is donkerblauw. Blauw is vaak een wat koelere kleur die een frisse sfeer geeft. Donkerblauw wijkt hier wat van af en kan zeker ook een warme sfeer toevoegen aan het interieur. Het Tajagra patch vloerkleed is hier een schitterend voorbeeld van. Kijk eens naar de foto en verbaas jezelf over de sfeer die het vloerkleed uitstraalt. Een absoluut toptapijt afkomstig uit India!

Wist je trouwens dat de wol van onze vloerkleden bijna altijd wordt geverfd met natuurlijke verfstoffen? Hiervoor gebruikt men bijvoorbeeld planten, bloemen, groente, fruit, thee en zelfs de schillen van bepaalde noten en zaden! Deze natuurlijke verfstoffen geven enorm fraaie kleurnuances aan de wol wat zorgt voor de natuurlijke uitstraling van het vloerkleed. Deze manier van verven wordt al eeuwen toegepast en men doet het nog steeds op dezelfde manier. Een mooie stukje vakmanschap!