Vloerkleed reinigen met handige tips

vloerkleed-reinigen

Vloerkleed reinigen met handige tips

Uw vloerkleed is een mooie blikvanger die meer sfeer en karakter brengt in de huisinrichting. Maar wat doet u bijvoorbeeld als er bij een gezellig feestje wordt gemorst op het vloerkleed? Of als vacht van uw huisdier en pootafdrukken op uw prachtige vloerkleed komen? Gelukkig zijn er eenvoudige tips waarmee vloerkleed reinigen een simpele klus wordt. Ook voor wanneer uw vloerkleed simpelweg een kleine opfrisbeurt nodig heeft.

Vloerkleed schoonmaken zonder chemische middelen

Om zo lang mogelijk te genieten van uw vloerkleed is het belangrijk om zo min mogelijk chemische middelen te gebruiken. Chemische middeln kunnen de levensduur van uw vloerkleed verkorten. Kies daarom bij licht vuil ervoor om uw tapijt simpelweg uit te kloppen met een mattenklopper. Voor hardnekkig vuil gebruikt u het best ossengalzeep of groene zeep in combinatie met water gemengd met azijn. Krijgt u het vuil niet met de hand weg? Dan is het stomen van uw tapijt met een stoomreiniger ook een optie.

Blaas nieuw leven in uw vloerkleed met een goede opfrisbeurt

Na verloop van tijd worden de kleuren van ieder vloerkleed wel iets doffer. Ziet uw vloerkleed er iets minder stralend uit dan dat hij was? Dan is het misschien tijd voor een goede opfrisbeurt om de kleuren weer levendiger te maken. Dit doet u door wat azijn te mengen met water (1 deel azijn op 10 delen water). Gebruik vervolgens een spons of zachte borstel om het azijnmengsel voorzichtig in te wrijven.