De kameleon onder de vloerkleden: vintage patchwork

Vintage Patchwork Vloerkleed

Een vintage patchwork vloerkleed is de kameleon onder de vloerkleden. Het past bij zoveel kleuren en interieurstijlen, wij vinden het lastig om er één te noemen waarmee het absoluut niet combineert. Laten we eens ingaan op interieurstijlen waarin dit vloerkleed prachtig staat.

 

Landelijk interieur

Waar je deze stijl voorheen veel zag in de oude boerderijen, wordt deze nu toegepast in allerlei soorten huizen. De basiskleuren van dit interieur zijn wit, beige en natuurlijke tinten. De materialen die voornamelijk gebruikt worden zijn hout en grof geweven linnen. Zo ook op de afbeelding van deze loft in Utrecht. Dit landelijke hoekje is mooi robuust met de bakstenen muur, verschillende soorten hout en de natuurlijke kleuren. Dit combineert zoals u kunt zien fantastisch met de prachtige poedertinten met een vintage Afghanistan finish van het patchwork vloerkleed.

 

Shabby Chique

Deze stijl valt het beste samen te vatten door een vlooienmarkt af te zoeken naar de mooiste, meest chique producten. Denk aan versleten, oudere bankjes in de mooiste stofjes. De mooiste spiegels met lichte gebruikerssporen en de fijnste textielsoorten. Het kleurenpalet bestaat vooral uit wit, ecru en pasteltinten. Ziet u dit vintage vloerkleed al liggen in uw shabby chique interieur?

Urban Modern

Deze stedelijke interieurstijl stamt af van de stoere lofts in de grote steden, zo ook de loft in Utrecht waar deze foto is genomen. Zij pikken de signalen op uit de drukke omgeving en geven hier op geheel eigen wijze een twist aan. Urban modern is een mix van verschillende, bijna tegengestelde interieurstijlen. Zo zie je hier veel minimalistische elementen, geometrische prints, vintage invloeden maar ook extravagante producten komen hierin voor.

Industrieel

Bij het industriële interieur ligt de focus op metaal, robuuste houten elementen en vaak een bakstenen muur. De bakstenen muur op de foto is hier een mooi voorbeeld van waarbij de originele, terra roze kleur behouden is. Overigens is dit ook dé trendkleur van 2019: terra roze. Bij een industrieel interieur moet je vaak denken aan oude fabriekspanden. Het stoere, robuuste gevoel komt sterk naar voren in deze stijl. Opmerkelijk aan deze interieurstijl, is dat hij in twee varianten voorkomt: de donkere, ruige vintage variant en de lichtere, maar toch robuuste variant.

Bekijk hier onze vintage patchwork vloerkleden.

Wat is uw interieurstijl?

    Uw naam*

    Uw e-mail*

    Uw bericht