Tips voor het kiezen van een Berber Vloerkleed

Tips voor het kiezen van de juiste Berber vloerkleed

Het kiezen van de juiste Berber vloerkleed kan soms heel lastig zijn. Er zijn talloze factoren die u in de overweging moet nemen zoals: kleur, patroon, en grootte. We geven je hierbij wat tips om het kiezen van uw perfecte Berber vloerkleed wat gemakkelijker te maken.

Allereerst is het heel belangrijk om af te vragen hoe dik uw het vloerkleed wilt hebben. De dikte hangt af van het aantal knopen op een vierkante centimeter. Hoe meer knopen, hoe hoger de dichtheid van het tapijt. Wil je een wat grover geknoopte Berber vloerkleed, kies dan voor eentje die minder knopen per vierkante centimeter heeft.

Daarna is het tijd om te bepalen welke kleur Berber vloerkleed je wilt hebben. Het hoofdmateriaal van het tapijt is het wol van de Berber schapen. Doordat de vacht van elke schaap een ander tint heeft in de zwart-wit kleurenschaal, zijn Berber tapijten ook in verschillende kleuren te verkrijgbaar. Dit geeft u alle gehele gelegenheid om de kleur te kiezen die past bij uw interieur en de sfeer die u hiermee wilt creëren.

Naast de kleur en dikte, wilt u natuurlijk ook dat het tapijt op de geschikte maat is gemaakt, zodat het past in de aangewezen plekje van het huis. Naast het feit dat we een groot voorraad van Berber tapijten op voorraad, kunt u daarom ook bij ons terecht om een Berber tapijt op unieke maat te laten maken. Uiteraard kunt ook binnenlopen voor extra advies bij het uitzoeken van de ideale Berber vloerkleed voor u thuis!