Brokking werkt samen met Care & Fair

CareFair_Brokking

Zoals CARE & FAIR zelf zo mooi zegt: “While poverty is a cause of child labour, child labour is a cause of poverty”. Het doel van CARE & FAIR is om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Dit doen zij al sinds 1994 door nauw samen te werken met retailers, importeurs en exporteurs in de tapijtenindustrie. Deze alliantie is er op gericht om de levensomstandigheden te verbeteren voor mensen die in de knoopindustrie werken. Vooral landen zoals India, Nepal en Pakistan worden gezien als landen met een grote knoopindustrie. Brokking is met trots aangesloten bij Care & Fair om de cirkel te helpen doen doorbreken.

Partijen die aangesloten zijn aan de alliantie, waaronder Brokking, willen dat klanten een tapijt of vloerkleed in handen krijgen die niet is geproduceerd door illegale kinderarbeid. Dankzij de beloften door alle betrokkenen kan een tapijt of vloerkleed worden geleverd waarbij geen illegale kinderarbeid plaatsvond. Dit geeft u, de klant, ook de geruststelling dat u weet dat u bij Brokking een product ontvangt waarbij geen illegale praktijken of uitbuiting hebben plaatsgevonden tijdens de productie.

Eerlijke kansen voor iedereen

Los van het voorkomen van illegale praktijken en uitbuitingen van bijvoorbeeld jongeren, is C & F ook gefocust op projecten voor kinderen. Zo draagt de organisatie bij aan het scholen zodat zij definitief kunnen ontsnappen uit de kinderarbeid praktijken en een carrière kunnen beginnen. Dit is bij de geboorte vaak al de bedoeling en wens geweest van de ouders. Helaas zijn in deze regio’s goede en gratis scholen niet vanzelfsprekend voor iedereen beschikbaar.

Wil jij ook een vloerkleed of tapijt waarbij je de garantie hebt dat er geen illegale kinderarbeid of uitbuitingen bij de productie plaatsvond, dan zit je bij Brokking Vloerkledenspecialist dus goed. Kijk in het assortiment voor verschillende soorten kleden en tapijten. Onze adviseurs staan u graag te woord met het maken van een keuze.