Perzische tapijten

Zoals de naam doet vermoeden, komt het Perzische tapijt uit Perzië of Iran. Er bestaan echter verschillende soorten Perzische tapijten. Afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie en productieomstandigheden, worden Perzische tapijten gecategoriseerd onder: nomadentapijten, dorps- en boerentapijten en ateliertapijten.

De Perzische tapijten worden handgeweven zonder pool. Dit wordt ook wel een Kelim genoemd. Het bijzondere van de Kelim weeftechniek, is dat er meestal geen duidelijke voor- of achterkant de vinden is. De patronen en symbolen aan beide zijden van het tapijt zijn immers gelijk. Het materiaal dat wordt gebruikt bij de Perzische tapijten is wol, zijde en katoen. De wol komt van verschillende dieren. Hieronder vallen schapen, geiten maar ook kamelen. Kameelhaar is echter een zeldzaam gezicht tegenwoordig bij dit soort tapijten. Het katoen komt van de katoenplant en wordt veelal gebruikt in de ketting en inslag.

Veelgebruikte kleuren bij een Perzische tapijt zijn rood, roze, groen, blauw en ivoor. Door de felle kleuren weet het tapijt altijd kleur en sfeer te brengen in een woning. Wie een unieke woonkamer wil inrichten, zit daardoor met dit tapijt goed. Een aanrader voor de persoon die houdt van Oosterse symbolen, kleuren en patronen. In ons assortiment bieden wij verschillende Perzische tapijten aan.