Hoe herken ik een handgeknoopt tapijt?

hoe-herken-ik-een-handgeknoopt-tapijt

Handgeknoopte tapijten uit het Verre Oosten: goed voor extra sfeer in uw woonkamer. Vooral in de moderne all-white interieur staat deze karaktervolle tapijt uit Iran, Perzië, Nepal of Turkije prachtig en voegt het veel sfeer toe. In ieder tapijt zitten honderden manuren met als resultaat de meest unieke en kleurrijke tapijten. Wilt u graag een eigen handgeknoopt tapijt? Zó herkent u een echte:

  • De imperfecties en franjes van een handgeknoopte zitten op natuurlijke wijze verweven in het tapijt. Bij namaak tapijten kunt u zien dat de franjes achteraf zijn aangenaaid om de ‘handgemaakte look’ te creëren.
  • Controleer het label om te zien of er synthetische materialen zijn gebruikt. Traditionele handgeknoopte vloerkleden worden gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan: zijde, wol, katoen, jute en dierharen.
  • Echte handgeknoopte vloerkleden hebben aan de voorkant en achterkant hetzelfde patroon. Machine geproduceerde vloerkleden hebben namelijk vaak een dikke achterkant zonder zichtbaar patroon.
  • Veel tapijten hebben een label aan de achterkant met het land van herkomst. Hieruit maakt u op of het kleed komt uit één van de landen die zich specialiseren in handgeknoopte tapijten.