Inspiratie

Een blijvende favoriet: het patchwork vloerkleed

Stijl & Interieur / 07 december /

Een patchwork vloerkleed heeft een bijzonder effect op uw interieur en gevoel. Het laat ons terugdenken aan vroeger. Ieder lapje stof heeft een eigen verhaal en uiterlijk. Heeft u ook nog een levendige herinnering aan uw grootmoeder die van allerlei dierbare lapjes een warme deken aan het maken was? Een patchwork vloerkleed wordt met evenveel liefde en met de hand in elkaar gezet. Dit geeft een bijzonder en vaak kleurrijk geheel. En hier is men in Nederland al jaren fan van.

De ontwikkeling van het patchwork vloerkleed

Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. “Patch” betekent lapje stof. De lapjes stof kunnen in verschillende kleuren, dessins en vormen gebruikt worden, waardoor er ontelbare mogelijkheden zijn om tot een origineel eindproduct te komen. Patchwork is al sinds de 18e eeuw een veelgebruikte techniek in Europa en Amerika. Patchwork vloerkleden komen vaak uit Iran en Turkije.
In de loop der jaren is de kwaliteit sterk verbeterd en is het geheel platter en steviger.

Brokking Vloerkledenspecialist kiest altijd voor kwaliteit

Onze voorkeur gaat uit naar Iraanse patchwork vloerkleden. Deze zijn net wat beter afgewerkt, mooier en vooral ook sterker. Deze kleden zijn vaak tussen de 40 en 80 jaar oud. U heeft dus een stukje geschiedenis in handen en misschien zelfs wel in huis. Uiteraard zijn alle vloerkleden die wij verkopen van goede kwaliteit.

Nonchalant met karakter

Er is een vooroordeel wat wij als vloerkledenspecialist niet geheel kunnen ontkennen. Het vloerkleed is gemaakt van verschillende stukjes stof en heeft vaak een stevige naad om deze aan elkaar te verbinden. Een patchwork vloerkleed ligt nooit helemaal strak en plat. Dit geeft uw interieur direct een nonchalante look, maar dit moet wel bij u passen. Houdt u van een interieur met karakter en hoeft het niet allemaal wit en strak à la Jan des Bouvrie? Dan kan dit type vloerkleed prachtig staan in uw interieur.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens