Een unieke vondst: zeer speciale kleden van een familie uit Afghanistan

In de eerdere blog over onze inkoopreis naar DOMOTEX vertelden wij al dat we echt hele bijzondere en unieke kleden hebben ingekocht. Tijdens deze inkoopreis hebben wij kennis mogen maken met een nieuwe leverancier: een waar familiebedrijf uit Afghanistan met echt prachtige kleden. Hier vertellen wij met plezier wat meer over.

Knoopdichtheid

De kwaliteit van een tapijt wordt onder andere bepaald door de knoopdichtheid. De kleden van deze familie hebben een onwijs hoge knoopdichtheid. Hier zit dus veel tijd en handwerk in en dat zie je terug. De waarde van een kleed met een hoge knoopdichtheid is hoger en stabieler. Deze gaan vaak voor tientallen- zo niet honderden jaren mee.

Vloerkleden met een verleden

De familie is geïnspireerd door de patronen van de Mammelukken, en dit zijn weer de voorvaderen van de huidige Turkse bevolking, nog vóór de Ottomanen Turkije bevolkten. Door handelsreizen, en vaak hoge functies in regeringen of handelshuizen stonden de Mammelukken bekend om hun rijkdom. Deze rijkdom werd gezien in architectuur, kleding én natuurlijk vloerkleden.

Vloerkleed Afghan traditional Mamlouk

De ontstane dessins zijn nog steeds actueel, maar worden wel voorzien van moderne kleuren, en wat een rijkdom straalt dit uit! Ontelbare fijne patroontjes in evenzoveel kleuren, met hier en daar een schitterende contrastkleur, kortom een waar meesterwerk.

Vloerkleed Afghan Mamlouk Fine Brokking Vloerkledenspecialist.nl IJsselstein

Vloerkleed Afghan Special Shahi fine

Dit schitterende vloerkleed is gebaseerd op de aloude patronen uit de traditie van de Afghaanse familie die deze meesterwerken maakt. Wat nieuw is, is dat de patronen zijn voorzien van totaal nieuwe kleuren, gedurfde kleuren die langzaam overlopen in elkaar, een waar kunstwerk voor op de vloer. Uitgevoerd in de afmeting 1.70 x 2.45 meter en nu op voorraad te zien in onze winkel in IJsselstein.

Vloerkleed Afghan Special Shahi fine Brokking Vloerkledenspecialist.nl IJsselstein

Kom deze juweeltjes in het echt bewonderen

Een foto laat onvoldoende zien hoe prachtig en gedetailleerd deze kleden zijn. U kunt deze dan ook het beste in het echt bewonderen. Wij laten u dan zien hoe u deze knoopdichtheid en kwaliteit kunt herkennen in een vloerkleed. Zien we u binnenkort in onze winkel?