Inspiratie

Een echte klassieker: het Gabbeh tapijt

Vloerkledenspecialist / 31 maart /

Het Gabbeh tapijt is een van de meest bekende handgeknoopte oosterse tapijten en wordt gemaakt door Ghashghai nomaden in Iran. In dit artikel vertellen wij meer over de achtergrond van dit bekende tapijt.

Heerlijk zacht: precies wat je zoekt in een vloerkleed

Het Gabbeh tapijt is een mooi klassiek artikel wat iedere keer opnieuw wordt uitgevonden. Ze hebben een wat hogere pool en zijn daardoor heerlijk zacht, gemaakt van 100% soepele wol. Het tapijt heeft van oudsher een eenvoudig patroon en slechts enkele decoratieve elementen. Deze vloerkleden zijn vaak geïnspireerd door de natuur wat terug te zien is in kleurgebruik en het dessin. In deze context is de naam Gabbeh niet toevallig en wordt deze in het Perzisch ‘onbewerkt’ of ‘natuurlijk’ genoemd.

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens

Onze geliefde inruilactie is weer van start gegaan. Tijdens de actieperiode geven wij tot wel 25% inruilkorting op uw nieuwe vloerkleed. Het goede nieuws is dat u sowieso 10% korting krijgt, ook als er niets in te ruilen valt. De actie is van toepassing op onze voorraad vloerkleden. Wij zien u graag verschijnen in onze winkel in IJsselstein. Doe hier alvast inspiratie op.