Inspiratie

Duurzame vloerkleden met een uniek verhaal: de Manchaha collectie

Vloerkledenspecialist / 05 mei /

Wij hebben de Manchaha collectie in 2021 ontdekt en waren direct geboeid door het bijzondere verhaal achter deze collectie. Ook wij ontdekken elke keer nog een nieuw hoofdstuk en hebben getracht dit samen te vatten in enkele alinea’s. Zie het als een proloog, want het verhaal komt pas echt tot leven als u de collectie heeft kunnen zien en voelen. Veel leesplezier!

Een creatieve, persoonlijke vorm van expressie

Manchaha is een uniek project waarin design en sociale impact samenkomen. Het project speelt zich af op het Indiase platteland, in een dorpje genaamd Manchaha. Hier mogen knopers hun eigen tapijten maken met complete vrijheid in het dessin en kleurgebruik. Dit resulteert in een knoopkunstwerk wat zowel een vorm van zelfexpressie, als een bron van duurzaam levensonderhoud wordt voor hen en hun families. Ieder vloerkleed uit de Manchaha collectie is daarmee een unieke mix van persoonlijke verhalen en elementen uit de cultuur en omgeving van de knoper. De Manchaha collectie bestaat uit levendige creaties. Inspiratie komt uit eten en kleuren, dieren en bloemen, objecten en muziekinstrumenten, vrienden en familieleden, dromen en emoties.

Empowerment van ambachtslieden op het Indiase platteland

In deze video verkent James Allen de schoonheid en de verhalen die Manchahas inspireren. Hij deelt het buitengewone en inspirerende verhaal achter ‘Mandir’ dat hij ontdekte toen hij sprak met knoopster Sonia, het brein achter dit unieke kunstwerk.

 

Match het vloerkleed bij uw interieur

Direct uit voorraad leverbaar

Op bestelling

Populaire combinaties
Kies uw eigen kleur
Probeer ook deze vloerkleden eens

Onze geliefde inruilactie is weer van start gegaan. Tijdens de actieperiode geven wij tot wel 25% inruilkorting op uw nieuwe vloerkleed. Het goede nieuws is dat u sowieso 10% korting krijgt, ook als er niets in te ruilen valt. De actie is van toepassing op onze voorraad vloerkleden. Wij zien u graag verschijnen in onze winkel in IJsselstein. Doe hier alvast inspiratie op.