In de zoektocht naar een nieuw vloerkleed hebben onze klanten vaak dezelfde vragen. Ook na aanschaf van een vloerkleed kunnen er vragen ontstaan met betrekking tot onderhoud en reinigen van het vloerkleed. Regelmatig besteden wij hier aandacht aan door in een artikel uitgebreid antwoord te geven op deze vraag. Op deze pagina hebben wij de veelgestelde vragen & daarbij behorende antwoorden verzameld. Mist u nog iets? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

Hoe bepaal ik de juiste maat van het vloerkleed?

Het is inderdaad lastig om de juiste afmeting te bepalen. Zeker omdat er eigenlijk geen sluitend antwoord op deze vraag is. De afmeting van een vloerkleed is persoonlijk, hangt af van de ruimte, maar ook van het type vloerkleed en zo nog een aantal factoren. Onze specialisten hebben door jarenlange ervaring al snel gezien wat het beste bij u past. Toch kunt u ook zelf al voorwerk doen om het zoekproces wat te versnellen. Antwoord op deze vraag.

Welk vloerkleed is geschikt voor vloerverwarming?

Wij hebben goed nieuws: al onze handgeknoopte vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming! Dit komt door het gebruik van natuurlijke materialen en doordat de warme lucht tussen alle knoopjes door kan. Uitgebreid antwoord op deze vraag.

Welke materialen zijn geschikt voor een pvc vloer met vloerverwarming?

De vloerkleden uit onze collectie bestaan voor zo’n 99% uit wol en zijn handgeknoopt. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt om toe te passen op een (PVC) vloer met vloerverwarming.

Er bestaan ook machinaal gemaakte vloerkleden waar lijm in toegepast is. Dit kan wel problematisch zijn. De lijm kan uitdrogen (door de warmte van de vloerverwarming) en hierdoor loslaten. Gevolg is dat het vloerkleed in kwaliteit achteruit gaat en er kan zelfs schade aan de vloer ontstaan.

Handgemaakte wollen vloerkleden zijn puur natuur. Er zijn geen synthetische materialen toegepast waardoor dit geen probleem is. Bekijk hier onze collectie vloerkleden.

Wat is een geschikt vloerkleed voor mijn kantoor?

Op kantoor brengt u vaak meer tijd door dan dat u thuis doet, ook als u een kantoor aan huis heeft. Hoe fijn is het dan als uw kantoor ook aanvoelt als thuis? Met een goede bureaustoel, mooi bureau en andere woonaccessoires die het tot een aangename ruimte maken. Een vloerkleed kan hier uiteraard niet in ontbreken, maar welk vloerkleed is geschikt voor op kantoor en bij gebruik van een stoel met wieltjes? Antwoord op deze vraag.

Welk vloerkleed is geschikt voor onder de eettafel?

Een vloerkleed onder de eettafel kan zelfs waanzinnig mooi staan en brengt enkele voordelen met zich mee. Deze vloerkleden zijn geschikt voor onder de eettafel.

Wat moet ik doen als er een vlek in het vloerkleed is gekomen?

Alvast ter geruststelling: door de uitzonderlijke kwaliteit van onze vloerkleden zijn vlekken goed te behandelen. Wij hebben 5 tips verzameld die u kunnen helpen bij het onderhoud van uw vloerkleed. Antwoord op deze vraag.

Hoe behandel ik een vlek ontstaan door mijn huisdier?

Gelukkig is dit ongelukje bijna altijd uit te wissen met de volgende schoonmaaktips.

Hoe leg ik een vloerkleed bij mijn meubels, wanneer onder de bank en wanneer niet?

Of onder een bed? Antwoord op deze vraag.

Wat is het verschil tussen een tapijt en vloerkleed?

Deze begrippen worden vaak door elkaar gebruikt, ook door ons. Er is echter wel degelijk een verschil. Lees het antwoord op deze vraag hier.

Waarom kies ik voor een wollen vloerkleed?

Wij vinden dat u altijd voor een vloerkleed van wol moet gaan. Lees hier waarom.

Hoe kies ik een vloerkleed voor op een zwarte vloer?

Een uitdaging waar u mogelijk al een tijdje mee aan het worstelen bent. Een donkere vloer kan erg mooi staan, maar is ook zeer bepalend voor de rest van uw interieur. Hier moet u op letten bij het kiezen van een vloerkleed.

Onze bank heeft een druk patroon, kan daar nog wel een vloerkleed bij?

Een bank is net zoals een vloerkleed redelijk bepalend voor het interieur. Door de omvang, vorm, het patroon, de stof of kleur. Heeft uw bank een druk patroon en vindt u het lastig om hier een vloerkleed bij te vinden? Wij helpen u graag op weg met de volgende richtlijnen.

Een glazen tafel en op zoek naar een vloerkleed?

Dat is het leuke aan glas: hier kan bijna alles bij. U heeft feitelijk een glashelder uitzicht op het tapijt. Het motief waar u spontaan verliefd op bent geworden is niet afgedekt en volledig zichtbaar. De kleuren worden als in een etalage getoond. Oftewel: uw eigen kunstwerk achter glas. Antwoord op deze vraag.

Last van een huisstofmijtallergie en op zoek naar een geschikt vloerkleed?

Vaak krijgen wij te horen dat mensen een vloerkleed juist helemaal uit hun huis weren vanwege allergieën zoals huisstofmijt. Zonde, want dit is helemaal niet nodig, lees hier waarom.

Wanneer kies ik een rond vloerkleed?

Lees hier het antwoord op deze veelgestelde vraag over het populaire ronde vloerkleed.

Welke stijl vloerkleed past er bij mijn interieur?

Vloerkleden zijn er niet alleen in allerlei verschillende afmetingen, vormen en materialen, maar ook in tal van verschillende kleuren en dessins. Net als bij het kiezen van een nieuwe fauteuil of bank heeft u ook bij de keuze voor een vloerkleed oneindig veel mogelijkheden. Antwoord op deze vraag.

Welk vloerkleed is geschikt voor op een houten vloer?

Hoe mooi de houten vloer ook is, een vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken. Wij geven in dit artikel antwoord op deze veelgestelde vraag.

Welk vloerkleed past er bij een lichtgrijze bank?

Heeft u een lichtgrijze bank en bent u op zoek naar een mooi vloerkleed voor de zithoek? Dan heeft u geluk. Lees hier waarom.

Wat kenmerkt een vintage vloerkleed?

Een vintage vloerkleed is gemiddeld ruim 50 jaar oud en met de hand gemaakt van hoge kwaliteit wol, waardoor deze na 50 jaar nog altijd in perfecte staat is. De tapijten worden met de hand bewerkt om deze een tweede leven te geven. Lees hier meer over een vintage vloerkleed.

Toch nog een onbeantwoorde vraag?

    Uw naam*

    Uw e-mail*

    Uw bericht